ZARADA KOMPANIJE

Majka Damira Škugora je otkupljivala dugove Dalekovoda i prodala za dvostruko više

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
03.10.2022.
u 18:04
Tvrtka Tri D Rada je otkupila dugove poznate hrvatske kompanije Dalekovod i zatim ih je, šest dana kasnije, preprodala tvrtki Construction Line LTD registriranoj na Malti i to gotovo za dvostruko veću cijenu.
Pogledaj originalni članak

Neki od ključnih ljudi u holdingu Prvog plinarskog društva (ENNA Grupa) uplatili su 23 milijuna kuna na račun tvrtke u vlasništvu majke Damira Škugora, nedavno uhićenog direktora Ine kojeg se sumnjiči za organizaciju pljačke od milijardu kuna, javlja portal Telegram

Prema njihovim navodima, milijunski iznos tvrtki Rade Škugor uplaćen je lani u travnju za transakciju s otkupom dugova tvrtke Dalekovod. Tako je tvrtka Škugorove majke, Tri D Rada iz Šibenika, bez ijednog zaposlenog iznenada ostvarila 23 milijuna kuna i dobit od 9,4 milijuna kuna. 

Portal navodi i kako je prvo tvrtka Tri D Rada otkupila dugove poznate hrvatske kompanije Dalekovod i zatim ih je, šest dana kasnije, preprodala tvrtki Construction Line LTD registriranoj na Malti. I to gotovo za dvostruko veću cijenu. 

Kako je lani potvrdila i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), stvarni vlasnik Construction Linea je Josip Jurčević, poslovni partner Pavla Vujnovca i suvlasnik jedne od tvrtki u sklopu PPD-ova holdinga, službeno ENNA Grupe. Telegram također doznaje da je Construction Line LTD sredstva za isplatu Tri D Rade pribavio od tvrtke Edral Trading LTD, također registrirane na Malti. U službenom malteškom registru naveden je osobno Pavao Vujnovac, šef PPD-ova holdinga (ENNA Grupe) kao stvarni vlasnik te tvrtke. Odnosno, tvrtka u stvarnom vlasništvu Vujnovca dala je pozajmicu kojoj su tvrtki Tri D Rada isplaćena 23 milijuna kuna, javlja Telegram.

Na upit Telegrama iz ENNA Grupe su im potvrdili transakcije Construction Linea s tvrtkom Rade Škugor. 

- Otkup potraživanja obavljen je u potpunosti u skladu sa zakonom. Taj poslovni odnos nije ni na koji način povezan s trgovinom plinom ili drugim energentima - poručili su. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BE
Beyonder
18:20 03.10.2022.

Treba nam smrtna kazna, evo javljam se za krvnika

DU
Deleted user
07:42 04.10.2022.

Ništa se njima neće desiti njih Bog i HDZ čuvaju!

BF
bf23
04:08 04.10.2022.

malo ce se nagoditi pa ce na uvjetnu i to je to... nek nam zivi nase pravosude i nepostojeci zakon o porijeklu imovine (puj,puj,ne spominjite ga,da ne bi pozlilo kojem domoljubnom hdzovcu...)