AFERA GRUNTOVEC - Na sudu preslušavani tajno snimljeni razgovori

Majka optuženoga Pajtlera: A jel te neko videl da ti je kaj daval?

Foto: Goran Stanzl/VLM
Majka optuženoga Pajtlera: A jel te neko videl da ti je kaj daval?
23.10.2009.
u 00:46
Prvooptužena Jasenka Sili ljubiteljica je dobre hrane jer “za klopicu sve radi”, a u razgovoru s istom osobom u jednom trenu kaže “da, ti si moj”.
Pogledaj originalni članak

Kako su se mogle “srediti” stvari u zagrebačkoj Gruntovnici čulo se jučer u sudnici zagrebačkoga Županijskog suda, gdje su preslušavani tajno snimljeni razgovori u nastavku suđenja 27 optuženika za primanje i davanje mita, zloporabu položaja i drugo u akciji Gruntovec.

Ugovorčeki i jureki
Tako optuženi Tomislav Pajtler u razgovoru koji 13. listopada vodi sa svojom majkom govori kako se našao s optuženim Ivanom Rukavinom.

- Ima nekakva dva poslovna prostora pa mi je dal te ugovorčeke i to da mu tam provjerim, ne i dal, dal je petsto ovih ju... jureka - kaže Pajtler.

- Zašto si uzel? - pita ga majka.

- A nije, znaš kaj, tam, bili smo dole na kavi mi je gural kaj, kaj sam mogel napraviti mama ni... niš - odgovara joj Pajtler.

- Dobro - odgovara mu majka, koja ga zatim pita:

- Jel znaš kaj mi je napravil?

- Ne - odgovara Pajtler.

- Seku mi je zaposlil, mene zapošljava, tralalala... - odgovara mu ona.

- Mama, glej, nisam mogel niš, ja sam rekel ne, ne. Veli on, ne dolazi u obzir, nećemo tak razgovarati, kaj ja znam, kužiš, bili smo u bircu na kavi, ono - objašnjava dalje Pajtler.

- A jel te je neko videl da ti je kaj daval? - pita ga majka.

- Ne, ne, ne, nije, nije, nije - odgovara joj on.

Novac se spominje i u razgovoru prvooptužene Jasenke Sili i osobe koja je u transkriptima zavedena pod N. Ž. U razgovoru od 20. lipnja 2007. oslovljavaju se s “mili” i “ljube”, a Jasenka Sili sugovorniku kaže da je sa svojim mužem, također optuženim, na kavi.

Euri na računu
- Pa zašto si onda tužna? - pita sugovornik J. Sili.

- Nisam - odgovara mu ona.

- Oćeš da ti 100 eura pošaljem ili hoćeš da ti uplatim na...? - pita je sugovornik.

- Ej, uplati - odgovara J. Sili.

- Na kredit? - pita je sugovornik.

– A nemoj, uplati ga na tekući – odgovara J. Sili.

U razgovoru s nekim 11. srpnja 2007. J. Sili kaže “dobro znaš da za klopicu sve radimo”. Iz razgovora s istom osobom malo poslije taj dan moglo bi se zaključiti da su njih dvoje iznimno bliski jer mu ona u jednom trenutku kaže “da ti si moj”, a on joj odgovara “samo ja, joj”.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MM
Mladen Miletić
02:16 23.10.2009.

Malo nas je ali smo lopine od prvoga do zadnjega. Samo nije pokrenuta istraga da se ustanovi, inače bi pla Hrvatske se preselilo na sigurno u Bosnu, a druga polovica bi zna se u zatvorima završila i tada bi EU došla ka nama a ne mi idemo u EU !

DO
doktorica
08:45 23.10.2009.

lopovska posla

DV
dvorskaluda
07:32 23.10.2009.

Neki su iz te slavne gruntovnice otišli raditi u druge službe (opet državne i sl) kako bi se maknuli s vidika još prije nego je počelo ovo \"češljanje\". Međutim, da pravosuđe hoće i da Ministarstvo fonancija hoće, lako bi hvatali lopove. prvo ih valja pitati jesu li platili porez na prihode kojima su kupili neku nekretninu, plovilo, umjetninu, nakit, putovanje, provod........I onda se sve počne odmotavati............................... Do tada će se javnost stalno pitati kako to da netko ima plaću otprilike u nekom prosjeku, partner mu ima isto tako nekako, nisu iz nekih starih i generacijama imućnih obitelji, a kupuju nekretnine, jako se lijepo oblače, putuju, izlaze stalno van na objede i večere, imaju dva automobila i to vrlo solidna......????? I još izjavljuju kako su svi ljubomorni na njih, jer eto, oni znaju, radišni su, šparni, znaju kako, .....!!!