Nekoliko vrsta

Majka uhićena zbog ubojstva, djevojčici redovito davala svoje antidepresive

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Majka uhićena zbog ubojstva, djevojčici redovito davala svoje antidepresive
07.11.2013.
u 13:01
Djevojčica je umrla zbog trovanja lijekovima, što su potvrdili tragovi više vrsta kemijskih tvari pronađenih u njezinu organizmu, a inače se nalaze u lijekovima koje je koristila majka, mlada žena s ozbiljnim psihičkim problemima.
Pogledaj originalni članak

Majka dvogodišnje djevojčice koju je Hitna pomoć prošle srijede upravo nakon njena poziva pronašla mrtvu u stanu u neboderu na riječkom Turniću, a tada je otkriveno da je dijete preminulo večer prije, u četvrtak je po izlasku iz bolnice privedena na kriminalističko istraživanje.

Nakon nekoliko sati i uhićena je te osumnjičena zbog teškog ubojstva djeteta. Djevojčica je umrla zbog trovanja lijekovima, što su potvrdili tragovi više vrsta kemijskih tvari pronađeni u njenu organizmu, a inače se nalaze u lijekovima koje je koristila majka, mlada žena s ozbiljnim psihičkim problemima.

Majka je danas radi ispitivanja privedena u Državno odvjetništvo.

Opsežna istraga

Istraga o okolnostima smrti zdrave dvogodišnjakinje koja je s majkom živjela u stanu majčinih roditelja, u vrijeme tragičnog događaja odsutnih jer su bili putu, isključila je nesretan slučaj, odnosno mogućnost da je dijete samo posegnulo za lijekovima koji su bili u kući. Nakon tragedije majka je hospitalizirana na Odjelu psihijatrije riječkog KBC-a.

Na tijelu djevojčice, pokazala je obdukcija, nije bilo tragova nasilja, ali zbog uvjeta u kojima je u stanu pronađena, činjenice da je u trenutku kad je majka pozvala pomoć djevojčica bila mrtva već dvadeset sati, spoznaje da je obitelj jedno vrijeme bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, i to na traženje oca djeteta koji je, iako i sam u teškom stanju zbog ovisnosti, uvidio da djetetu zbog majčina stanja i uvjeta u kojima živi treba pomoć te psihičkog stanja majke pokrenuta je opsežna istraga.

Je li bilo propusta

Uzorci tkiva i tjelesnih tekućina izuzeti su u dva navrata i poslani na toksikološko vještačenje kako bi se utvrdio uzrok smrti.

U uzorcima su pronađeni tragovi više kemijskih tvari, a dodatna analiza trebala je odgovoriti na pitanje je li djevojčica dulje bila pod njihovim utjecajem, odnosno je li joj ih netko, a sumnja se na majku, davao dulje ili je to bilo u jednom navratu i završilo tragičnom smrću djeteta.

Kako smo doznali, dokazi potvrđuju sumnje istražitelja da su lijekovi djevojčici davani u više navrata.

Policija u istrazi nije zaobišla ni Centar za socijalnu skrb čiji je tim svojedobno, nakon očeve prijave, obitelj imao pod nadzorom, ali, kako tvrde, posljednjih godinu dana u toj obitelji nije bilo intervencije. Navodno, jer nije bilo novih prijava. Zasad iz policije nema potvrde o podnošenju kaznene prijave zbog propusta Centra.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

AR
Arweni@
11:51 08.11.2013.

Pa kako uopće nekome padne na pamet da ostave dijete psihički poremećenoj osobi. Naravno da su gospoda iz Centra odgovorna za nemar. Teški nemar, još kad se uzme da im je otac ukazao na moguće probleme...

SQ
squalus
12:40 08.11.2013.

Najprije uhititi i suditi odgovornoj osobi iz centra za socijalnu skrb. O vje strašno. Otac narkoman, majka teški psihički bolesnik na lijekovima, mnogoborojne priajve i intervencije...a nisu napravili ništa da to dijete zbrinu u zdravo okruženje???

Avatar Vuglec
Vuglec
08:07 08.11.2013.

Pojedine ostrašćene feministkinje tvrde da žene ne mogu biti nasilne i nikada ne lažu!? U centrima za socijalnu skrb, gdje radi 99 % žena, čak to i nebi bio toliki problem, kada nebi provodile sustavno šikaniranje i diskriminaciju djece i očeva. Umjesto pomoći djeci i roditeljima i općenito hrvatskim obiteljima, kao da se takmiče u tome koja će više tih istih obitelji rasturiti.