ratni zločin

Majka: Valjda će reći što je bilo s mojim sinom i gdje je ubijen

Foto: Michael Palijan/VLM
Majka: Valjda će reći što je bilo s mojim sinom i gdje je ubijen
06.08.2010.
u 17:10
Optužnicu protiv Ćasića i još 18-torice Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je zbog sumnje da su odveli daruvarske branitelje.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska policija na graničnom je prijelazu Bajakovu u nedjelju uhitila Dragomira Ćasića, osumnjičenika za ratni zločin na daruvarskom području.

Gubi se trag

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru još je prije tri godine podiglo optužnicu kojom 19 osoba, među njima i Ćasića, sumnjiči da su 18. i 19. kolovoza 1991. godine uhitili i u logor Bučje odveli daruvarske policajce Damira Rambouseka, Darka Petrovickog, Bohumila Dostala i Marijana Petrovečkoga.

Policajcima, koji su u tom logoru zlostavljani, od tada se gubi svaki trag, tako da se ni danas ne zna njihova sudbina.

Informacija o uhićenju Ćasića zatekla je Katu Petrovečki, suprugu nestalog Marijana, koja u prvom trenutku nije znala što bi uopće rekla. Očito teško proživljavajući trenutak spoznaje da je jedan od osumnjičenika za nestanak njezina sina uhićen, Blanka Petrovečki, majka nestalog Marijana, jecajući je kazala kako joj je uhićenikovo ime poznato.

– Imam ga upisanog u svojim papirima koje sam godinama prikupljala raspitujući se za svojeg sina. Prije nekoliko dana obavljene su ekshumacije u Kukunjevcu, ali detaljnije informacije o tomu što je pronađeno nemam. No, nadam se da će uhićenik napokon odati nekakav trag o tome što se dogodilo mojem sinu i gdje se nalaze njegovi posmrtni ostaci, da ga možemo dostojno i u miru pokopati – rekla je B. Petrovečki.

Ironično je istaknula uvjerenje da mnogi Pakračani, koji danas hodaju gradom, znaju sudbinu njezina sina, ali ne žele je reći.

Uvjeren u nevinost?

– Mnogi ga poznaju jer je kao glazbenik svirao na mnogim mjestima. No zašto šute, to samo oni znaju – kaže B. Petrovečki.

I u Jozefine Petrovicki iz Končanice, majke nestalog Darka, informacija o Ćasićevu uhićenju pobudila je nadu da će napokon biti poznata sudbina njezina sina, čiji je nestanak i nakon 19 godina jednako boli.

Srbijanski mediji prenose kako je Ćasić znao da je na popisu optuženih u Hrvatskoj, ali je unatoč tomu odlučio posjetiti obiteljsko imanje u Daruvaru s objašnjenjem da je potpuno uvjeren u nevinost u vezi s djelima koja mu se stavljaju na teret.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DO
doloreslambasa
18:31 06.08.2010.

Vraćanje na mjesto zločina! Sve se bojim nije kriv, pa došao obići imanje. J.....ti državu koja mu nije sve oduzela - u odsutnosti!

BA
Bandit
18:33 06.08.2010.

Svi su oni nevini oko im naskocilo,svi su bili kuhari,A ovi koji sute a znaju to je zalosno to samo govori o tome sto i dan danas misle o nama i najradije bi nas pobili ali nemogu nasrecu,samo zalosno je to sto smo mi jadni pa sve brzo oprastamo,trebali bi sve te srbe koji su se vratili ili koji su tamo i ostali a znaju sve o nasim pokojnima,jednostavno bi ih trebali ignorirati kao da nepostoje s njima se nedruziti,djecu uciti istinu o ratu i sto su nam sve srbi ucinili i sto su htjeli uciniti.Samo ih treba izolirati sa njima nekontaktirati i otice marva za par godina...Zalosn9o je sto nezele da priznaju gdje su nasi najmiliji a zive sa nama ,neznam samo kako imaju karaktera gledati nas u oci znajuci da mi znamo da oni znaju gdje su nasi nestali...Smo zbog tih ubica i koljaca ispastaju svi srbi sto nije istina da su svi krivi ima itekako dobri ljudi srba samo kako da im vjerujemo kada im ovi srbi ruse ugled...

PU
pumbica
22:08 06.08.2010.

Eto glavno da HRT traži ustaše,a ove što su nedavno klali i ubijali.Njih treba ljubiti.Zar je to ta Hrvatska za koju su i oed ove majke i još njih i tekliko oplakale....