Naljutile se

Majke Srebrenice žestoko odgovorile Milanoviću: 'On je fašist koji glumi da je demokrat!'

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Potočari: Majke Srebrenice isčekuju izricanje presude Ratku Mladiću
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Potočari: Majke Srebrenice isčekuju izricanje presude Ratku Mladiću
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Predsjednik Zoran Milanović održao izvanrednu konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Zoran Milanović održao govor nakon odlikovanja sindikalista
10.11.2022.
u 10:32
Majke Srebrenice posebno je razljutila predsjednikova izjava da je laž da on negira genocid, te da se nada kako ta udruga nije pala 'u kliješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva'.
Pogledaj originalni članak

Majke Srebrenice reagirale su na Twitteru na izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

''Mi jesmo stare žene, majke koje su izgubile svoju djecu, a Zoran Milanović je fašista koji glumi demokratu'', napisale su. 

Podsjetimo predsjednik Milanović rekao je u srijedu da je laž da je negator genocida u Srebrenici i nada se da Majke Srebrenice nisu instrumentalizirane iz Sarajeva. Istaknuo je kako će Hrvatska sama odlučiti hoće li poslati vojsku u misiju EUFOR-a u BiH. Na pitanje planira li se ispričati Majkama Srebrenice koje su ga kritizirale zbog navodnog negiranja genocida, Milanović je novinarima rekao da je "to laž“ te da se nada kako ta udruga nije pala "u kliješta besprizornih i beskrupuloznih unitarističkih muljatora iz Sarajeva“. Tvrdi da nikad nije negirao razmjere ubojstva i masakra u Srebrenici, no da su pravne kvalifikacije nešto drugo. 

Uputili pismo na ured predsjednika

Kako su u četvrtak prenijeli mediji u BiH, iz udruge "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" na adresu Milanovićeva ureda uputili su pismo sa samo jednom rečenicom, osvrnuvši se na njegove opetovane komentare o naravi ratnih zločina počinjenih u Srebrenici i na djelovanje te udruge. 

"Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, jadno je i bijedno da jedan predsjednik države 'koja je članica svih organizacija, kojih Bosna i Hercegovina nikad neće biti, sebi dozvoli ovakav vokabular", stoji u kratkoj poruci koju potpisuju predsjednica udruge srebreničkih majki Munira Subašić te Murat Tahirović, predsjednik "Udruženja žrtava i svjedoka genocida". 

"Živi vi nama bili", napisali su na kraju poruke Milanoviću.

Ove su dvije udruge ranije ovog tjedna glavnom tajniku Ujedinjenih naroda Antoniju Guterresu uputile zajedničko pismo u kojemu su izrazili protivljenje zbog najava da bi Hrvatska mogla poslati svoje vojnike ili časnike u međunarodnu vojnu misiju Althea u BiH, čija je zadaća nadzirati poštivanje Daytonskog sporazuma.

Protivljenje su obrazložili konstatacijama kako je Hrvatska bila uključena u rat u BiH te kako je nakon rata izbjegavala obvezu procesuiranja počinitelja ratnih zločina.

Video: Zoran Milanović o Majkama Srebrenice



 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
09:09 10.11.2022.

Što su Hrvatska i Hrvati krivi za događanja u Srebrenici? Pa naravno da su tkz. Majke Srebrenice ostala parapolitička organizacija u službi unitarne muslimanske agende.

DQ
Dq
09:10 10.11.2022.

Kad je počelo dogovoreno srbovanje po sloveniji , Bošnjaci su govorili kaj hoće ti Slovenci, to je naša armija. Krenuli balvani i sr. zločini kod nas, a oni još nisu progledali, pa su čak i aktivno sudjelovali u akcijama "svoje" armije protiv nas , a onda se desila Bijeljina , kad je i najneinteligentnijima postalo jasno koje su namjere bile i ostale kod plajčkaše i koljača s istoka. Ali, čak i nakon najtežih zločina su razne Kusturice ostale uz zločince . A sad se te jadnice prepiru oko loše sročenih rečenica predsjednika države koja ih je spasila od istrebljenja. Jednino kaj bi bilo pristojno od njih je jedno veliko HVALA , a sve drugo je u svrhu dnevne politike.

DU
Deleted user
09:34 10.11.2022.

tzv.majke srebrenice su u sluzbi nacionalsocijalizma i fasizma koje provodi sda prema Hrvatima u tzv.federaciji bih....