Ništa od ukidanja

Male škole s do 15 učenika ipak se neće gasiti?

Foto: Branimir Bradarić
Male škole s do 15 učenika ipak se neće gasiti?
08.09.2014.
u 12:50
Ta ideja bivšeg ministra očito nije saživjela i to je dobro - kaže pročelnica Jadranka Mustapić-Karlić
Pogledaj originalni članak

Iako je bivši ministar školstva Željko Jovanović, najavljivao gašenje malih područnih škola s manje od 15 učenika, novi ministar Vedran Mornar, čini se, ne kani ukinuti male škole. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i sport Vukovarsko-srijemske županije, Jadranka Mustapić-Karlić, od početka se protivila toj ideji jer drži kako bi gašenjem malih područnih škola u slavonskim selima, selo postalo još neprivlačnije za ostanak mladih obitelji.

- Naša je Županija reagirala na Zajednici županija da je to pogubno, posebice što će se to očitovati na način života jer ako ugasimo male škole, gasimo i društveni i kulturni život tog mjesta budući su škole središte okupljanja i cijelog života. Da ne govorimo o mladim obiteljima sa školskom djecom koja će, ako u njihovom mjestu nema škole, otići drugdje i tako će selo izumirati. Ta ideja bivšeg ministra očito nije saživjela i to je dobro - kaže pročelnica Jadranka Mustapić-Karlić.

>> Područne škole u Vukovarsko- srijemskoj županiji ostaju raditi i ove školske godine

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:07 08.09.2014.

Slažem se da škole trebaju postojati, no nema potrebe da takve škole imaju kuhare, čistačice i slično tj. za više škola se može odrediti jednu osobu. Manji trošak. A osim toga trebalo bi i stimulirati mlade da ostanu u selima. Nažalost, škole neće pomoći kad nema posla tj. primanja.