Jako Andabak:

'Maleš mi je rekao da Širić traži dug za pošteno suđenje'

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Jako Andabak (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Jako Andabak (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Jako Andabak (1)
24.10.2013.
u 12:09
Kad mu je predočen iskaz iz istrage u kojem je kazao da mu je Maleš rekao da mu je Širić kazao da Hajduk isplati 100 tisuća eura duga, Andabak je rekao da je moguće da je tada govorio o tolikoj sumi koje se danas ne sjeća.
Pogledaj originalni članak

Jako Andabak, član Nadzornog odbora HNK Hajduk i najveći pojedinačni dioničar tog kluba, svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Željku Širiću i Nevenu Šprajceru koje se tereti za primanje, odnosno davanje mita, za tzv. pošteno suđenje.

Iskazivao je o tome kako mu je u ljeto 2011. godine u nekom trenutku došao Hrvoje Maleš, u to vrijeme predsjednik Uprave Hajduka, koji mu je kazao da se čuo sa Željko Širićem te da mu je Širić spominjao nekakvo veliko dugovanje Hajduka koje se treba podmiriti.

Širić je taj dug spominjao u kontekstu poštenog suđenja

Andabak je kazao kako je Maleš rekao da je Širić taj dug spominjao u kontekstu poštenog suđenja, a isto tako kazao je kako mu je Maleš rekao da razmišlja da sve to prijavi, jer je po njemu to jedna nečasna priča. Svjedok se danas nije mogao sjetiti o koliko se sumi tog navodnog duga radilo, a kad mu je predočen iskaz iz istrage u kojem je kazao da mu je Maleš rekao da mu je Širić kazao da Hajduk isplati 100 tisuća eura duga, Andabak je rekao da je moguće da je tada govorio o tolikoj sumi koje se danas, zbog proteka vremena, ne sjeća.

Kazao je da je bio iznenađen time što mu je Maleš ispričao, da ga je podržao u tome da to prijavi, a pojasnio je i da kasnije oko toga s nikim više nije kontaktirao, smatrajući da to nije njegov posao. Rekao je da je iz razgovora s Malešom shvatio da Širić spominje dugove iz nekih prijašnjih uprava Hajduka, no isto tako kazao je da mu Maleš u kontekstu tog razgovora nije spominjao ulogu Igora Štimca.

Štimac rekao da danas ne može pristupiti raspravi

Štimac je inače danas trebao svjedočiti, no ispričao se kazavši da danas ne može pristupiti na raspravu. Osim Andabaka svjedočio je i Ivan Peraić, povjerenik za suđenje u HNL-u od 2011 do danas. Jedno od pitanja koje mu je bilo postavljeno odnosilo se na utakmicu između RNK Split i HNK Hajduk koja je igrana 28. kolovoza 2011. godine. Peraić je za tu utakmicu odredio Marića za glavnog suca, iako su, kako je rekao, o njemu svašta pričali.

- Smatrao sam da ga trebam postaviti, pa da se vidi može li suditi velike utakmice - kazao je Peraić. Nakon te utakmice vukli su se repovi, jer je Hajduku bio poništen regularni gol, a usprkos propustima koje je Marić napravio na toj utakmici, izvješće kontrolora utakmice bilo je pozitivno. Peraića je to, kako je kazao, iznenadilo, pa je predložio da mu se promjeni ocjena što je i prihvaćeno te je Marić neko vrijeme bio suspendiran.

"Hoće li mu biti zadnja, tek ćemo vidjeti"

Inače, zanimljivo je da je Peraić Marića za suca utakmice postavio i za utakmicu koja se ovaj vikend treba igrati između Lokomotive i Hajduka, a kad ga je Tonći Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, upitao je li to napravio zbog ovog svjedočenja, Peraić je kazao: - Nema to nikakve veze s pozivom za ovo svjedočenje, on je najjači i najiskusniji sudac. Ako ga i potrošimo neće mi biti žao - kazao je Peraić. Dodao je inače da je ovo prva Hajdukova utakmica, nakon već spomenute utakmice između Hajduka i Splita, u kojoj je Marića odredio za glavnog suca te je rekao "a hoće li biti zadnja tek ćemo vidjeti".

>>Bebek: Samo iz medija znam što je to naknada za pošteno suđenje

>>Igor Pamić: Meni je bilo bitno samo da mi isplate moje novce

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.