Zagorska bolnica

Mali bolesnici koji ne znaju iskašljati jučer dobili aspirator

Foto: MARINA BUHIN/VLM
Mali bolesnici koji ne znaju iskašljati jučer dobili aspirator
10.03.2010.
u 17:10
Novi uređaj Odjelu pedijatrije će posebno dobro doći u ovim zimskim mjesecima, kada mnogo malih bolesnika ima problema s bolestima dišnih puteva
Pogledaj originalni članak

– Svaka nam pomoć dobro dođe, a cijeli Odjel pedijatrije opremljen je donacijama – rekla je dr. Andreja Filija, voditeljica Odjela pedijatrije u Općoj bolnici Zabok, na maloj svečanosti. Jučer je, naime, odjel postao bogatiji za još jednu donaciju, aspirator.

– Aspirator služi za čišćenje sekreta iz dišnih puteva male djece, koja ga ne mogu ili ne znaju sama iskašljati. Aparat je prijenosni, što je i te kako važno jer se može koristiti i u vozilu hitne pomoći. Posebno će nam dobro doći u ovim mjesecima, kada djeca imaju često respiratornih problema. Jako smo sretni, posebno zato što se uključila naša zagorska tvrtka – dodala je dr. Filija.

Donaciju je bolnici u sklopu humanitarne akcije "Nota dobrote", koju provode tvrtke Procter & Gamble i trgovački lanac Trgostil već drugu godinu zaredom, predao Josip Novosel, voditelj komercijalnoga sektora Trgostila. Humanitarnom akcijom "Nota dobrote", koja je trajala od 15. listopada do 31. prosinca 2009., prikupljan je novac za preuređenje prostora za boravak i igru u domovima za napuštenu djecu, udrugama za djecu sa zdravstvenim teškoćama te dječjim odjelima bolnica širom Hrvatske kako bi se oni prilagodili njihovoj dobi te poboljšali uvjeti liječenja djece.

Za trajanja akcije od svakog označenog Procter & Gamble proizvoda Lenor, Ariel, Head & Shouders i Gillette uključenog u akciju izdvajalo se 0,50 kuna, koje su utrošene za uređivanje i opremanje prostora u ustanovama koje su sudjelovale u "Noti dobrote".

– Preporučujem se donatorima i za druge donacije, njih bolnici nikada nije previše. Svakim se danom medicinska oprema sve više modernizira, i sve je potrebnija. Teško dolazimo do nje i zbog teške situacije u gospodarstvu – rekao je dr. Stanko Belina, ravnatelj bolnice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.