Novi stanari

Mali lopovi iz crtića Rio udomaćili se u osječkom zoološkom vrtu

Mali lopovi iz crtića Rio udomaćili se u osječkom zoološkom vrtu
27.06.2011.
u 16:00
Zbog malih južnoameričkih majmuna timaritelji usvajaju novi režim prehrane. Svaki obrok strogo im se dozira pa sve prvo završava na digitalnoj vagi
Pogledaj originalni članak

Doputovali su novi stanari na lijevu obalu Drave. Osječki zoološki vrt od prošloga tjedna adresa je gdje će živjeti i devet marmozeta te šest prerijskih pasa.

Poseban jelovnik

Dok su mali južnoamerički majmuni ne veći od kuhinjske kuhače stigli iz mađarskog Veszprema, popularni svisci doputovali su iz češkoga Zlina. 

– Mladunci svizaca još su “pod ključem”, odnosno u karanteni i ne može im se još odrediti spol, dok će dva mužjaka, jedna ženka i šest mladunaca marmozeta uskoro van – najavila je predstavljajući nove stanare zoološkog vrta Tatjana Elez, glasnogovornica osječkog Unikoma.

Očekuje se da će popularni majmunčići, koji su u crtiću “Rio” oduševili publiku diljem svijeta, osvojiti i srca Osječana. Dok su u crtiću predstavljeni kao mali lopovi koji posežu za zlatninom, u Osijeku se tek trebaju udomaćiti. Zbog njih timaritelji usvajaju i novi “režim” prehrane. Svaki obrok strogo im se dozira pa sve prvo završava na digitalnoj vagi. Preporučeni jelovnik zajedno s marmozetima doputovao je iz Mađarske.

Stiže i sedam pelikana

– Za njih devet i to samo za jedan obrok dovoljna je četvrtina jabuke. Jedu müsle, rajčice, egzotično voće. Obožavaju naranče pa timariteljima znaju lizati sok s ruku – kaže Elez napominjući kako će popularni svisci za mjesec dana, također, useliti u svoju nastambu i to onu koja se priprema pored akvarija.

– Krajem srpnja u Osijek nam stiže još i sedam pelikana koje već dugo nismo ovdje imali, također iz češkoga Zlina, ali i za sve posjetitelje pripremamo i jedno veliko iznenađenje. O čemu je riječ, tek će se vidjeti – zaključila je Elez ne želeći otkriti o kojoj je životinji riječ sve dok ona “ne prijeđe granicu i uđe u Hrvatsku”. 

Otkrila je tek kako “zagonetna životinja” potječe iz egzotičnih krajeva.    

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
ZOO
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.