IZ PARKA U KRIMINAL

Maloljetna banda zatočila, pretukla i opljačkala staricu

Foto: Arhiva VL
Maloljetna banda zatočila, pretukla i opljačkala staricu
02.11.2011.
u 18:38
Mladiću od 17 i djevojci od 14 godina prijeti deset godina robije zbog plijena od tisuću kuna.
Pogledaj originalni članak

Plijen od tisuću kuna mogao bi biti razlog zbog kojeg će dvoje maloljetnika od 17 i 14 godina, ako im se dokaže krivnja i budu osuđeni, završiti od jedne do deset godina u zatvoru. Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u noći na Sve svete, u vremenu od 20 do 3 sata, 17-godišnjak iz Bapske, sela kod Iloka, 14-godišnjakinja iz Vukovara i 13-godišnje dijete počinili razbojstvo nad K. S., 92-godišnjom Vukovarkom. Tom prilikom starici su nanijeli lake ozljede zbog kojih je prebačena u vukovarsku bolnicu, gdje su je liječnici pregledali i pustili kući na daljnje liječenje.

Baka živi sama u kući

– S obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu u kojem su sudionici maloljetne osobe, ne možemo izlaziti s bilo kakvim pojedinostima u javnost.

Možemo samo reći da će 17-godišnjak i 14-godišnjakinja uz kaznenu prijavu biti dovedeni Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, dok se protiv 13-godišnjaka dostavlja obavijest Državnom odvjetništvu i Centru za socijalnu skrb. Predviđena kazna za ovo kazneno djelo iznosi od jedne do deset godina zatvora – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić, dodajući da slučajevi razbojstva u kojima sudjeluju maloljetne osobe na tom području ipak nisu česti.

Baka inače živi sama, a prema neslužbenim informacijama, do kojih se dolazi na kapaljku, događaj je policiji prijavila kćerka koja živi u Vukovaru. Navodno je osumnjičena maloljetnička trojka u dva navrata tijekom noći provaljivala u kuću te da su staricu držali zaključanu u pomoćnoj prostoriji.

Obiteljska kuća K. S. nalazi se u ulici u kojoj uglavnom žive starije osobe ili su kuće prazne, tako da nitko od susjeda nije čuo ni vidio ništa sumnjivo.

Iz parka pratili kretanje

U blizini je i park u kojem se tijekom noći okupljaju mladi, a odakle su očito osumnjičeni pratili kretanje stanovnika i planirali razbojstvo. Do K. S. tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli doći, na telefon se nitko nije javljao, a i vrata dvorišta bila su zaključana.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

CH
chemica
18:53 02.11.2011.

Ako se radi o majci ili baki nekog od naših \"sposobnih\" sudaca, onda bi se zbilja moglo desiti da ovo dvoje postanu punoljetni u zatvoru. Ovako...nekako sam skeptičan. \"Sitan\" društvenokoristan rad od par stotina sati i eto njih opet među normalnim ljudskim bićima što njima samima nikada neće uspjeti postati.

PR
Predator1
19:19 02.11.2011.

ne vjerujem u to da ce dobiti tolike kazne,pa sjetite se onog ******** srdjana mladjana sto je ubijao iz zaj*****ije,a jezim se od pomisli da bi morao uskoro biti na slobodi,tako da je pitanje kazne i zlocina jako dvojbeno

TO
Toni50
12:51 03.11.2011.

Glavaš uživa kada se sjeti i kada v idi ovo te tvrdi \"zločin se ne isplati nad hrvatima\"