Izborna skupština

Manda Patko ponovno izabrana za predsjednicu Vukovarskih majki

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Manda Patko ponovno izabrana za predsjednicu Vukovarskih majki
08.06.2014.
u 11:27
- Do sada je riješeno 90 posto slučajeva nestalih iz Domovinskog rata od ukupnog broja evidentiranih na početku agresije - rekao je Grujić.
Pogledaj originalni članak

Na izbornoj skupštini Udruge Vukovarske majke odlučeno je da Manda Patko i dalje ostaje na čelu ove udruge koja je ujedno obilježila i 21 godinu od osnutka.

- Prioritet rada Udruge i dalje ostaje utvrđivanje istine o sudbinama zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja kao i procesuiranje ratnih zločina - rekla je Patko nakon što je još jednom dobila povjerenje članova Udruge. Još jednom su članovi udruge istaknuli nezadovoljstvo činjenicom da niti 23 godine od početka Domovinskog rata mnogi slučajevi nestalih nisu riješeni. Istaknuto je i kako je sve veći broj slučajeva da roditelji nestalih umiru, a da nisu pronašli kosti i saznali istinu o svojoj djeci i najmilijima. Izbornoj skupštini nazočio je i pomoćnik ministra branitelja pukovnik Ivan Grujić koji je još jednom istakao kako je traženje nestalih osoba dugotrajan i složen postupak koji zapravo nikad ne završava.

- Do sada je riješeno 90 posto slučajeva nestalih iz Domovinskog rata od ukupnog broja evidentiranih na početku agresije. U Hrvatskoj se na popisu vode još 1642 nestale osobe od kojih je 938 osoba nestalo 1991. i 1992.godine. Na području grada Vukovara traga se još za 295 nestalih osoba - rekao je Grujić.

>>Vukovarske majke: Uvođenje ćirilice nova je agresija na grad

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.