Otvoren preuređeni Laboratorij za kliničku i sudsku genetiku u KBC-u Split

Marasović i Kerum nisu došli zbog straha da se ne potuku!

Marasović i Kerum nisu došli zbog straha da se ne potuku!
30.09.2009.
u 19:44
Premda su obećali da će doći, nisu bili ni gradonačelnik Željko Kerum ni ravnatelj Dujomir Marasović. – Valjda su se bojali da se ne potuku – kazao nam je dr. Anđelinović.
Pogledaj originalni članak

U Zavodu za patologiju, sudsku medicinu i citologiju KBC-a Split svečano je otvoren preuređeni Laboratorij za kliničku i sudsku genetiku u čiju je obnovu uloženo oko pola milijuna kuna.

Prema riječima prof. dr. Šimuna Anđelinovića, predstojnika Zavoda, osim što će biti temelj i za novi studij forenzike koji kreće idući mjesec, laboratorij će omogućiti vrhunskim stručnjacima Zavoda da se posebno posvete molekularnoj biologiji i personaliziranoj medicini.

– Između 20 i 75 posto pacijenata ne prima primjerenu terapiju, što nas tjera na pomake u dijagnostici – istaknuo je dr. Anđelinović i dodao kako Laboratorij za kliničku genetiku žele pozicionirati kao centar izvrsnosti.

U njemu se radi i dijagnostika malignih i virusnih zaraznih bolesti, a djelatnici Zavoda godišnje odrade 70.000 pretraga, od čega više od 45.000 citoloških. Na otvaranju, premda su obećali da će doći, nisu bili ni gradonačelnik Željko Kerum ni ravnatelj Dujomir Marasović. – Valjda su se bojali da se ne potuku – kazao nam je dr. Anđelinović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

BT
bili-tartuf
01:16 01.10.2009.

eko, dajen 1000 kuna , da cé ga Kerum-nokautirati 100%!!....

RE
RexCroatorum
08:30 01.10.2009.

Je, kaj je sa dovo? Kaj nas briga za Kermita. Nek se s tim bakćeju oni Dalmoši. Nas zanima, kaj ima novog z našim zagrebćkim \"voljenim vođom\", kužite dećki i cure iz redakcije?

BO
bohtar
13:31 01.10.2009.

Pa stvarno nije budalama se teško potuč,jaki u rukama tanki u glavi.