75,31% GLASOVA

Mario Gazić izabran za predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara
09.06.2023.
u 16:12
Gazić je na prvim neposrednim i digitalnim izborima dobio 75,31 % glasova, dok je drugi kandidat Adriano Friganović dobio 24,69% glasova
Pogledaj originalni članak

Mario Gazić izabran je na mjesto predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara. Gazić je na prvim neposrednim i digitalnim izborima dobio 75,31 % glasova, dok je drugi kandidat Adriano Friganović dobio 24,69% glasova, objavilo je Središnje izborno povjerenstvo Komore na danas održanoj sjednici. 

“Strateški ciljevi Komore u razdoblju 2023.-2028. bit će zagovaranje interesa i prava hrvatskog sestrinstva, zagovarnje politika koje osiguravaju izvrsnu razinu zdravstvene njege, promoviranje visokih stručnih standarda u sestrinstvu te jačanje povjerenja članstva u Komoru kao i jačanje ugleda sestrinstva”, rekao je predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Podsjetimo, u prvom Gazićevom mandatu na čelu Komore među ostalim smanjena je članarina s 0,4 na 0,3 posto bruto plaće, priznata je visoka stručna sprema magistrama i magistrima sestrinstva na radnim mjestima i položajima 1. vrste, uvedeno je kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku i pooštreno kažnjavanje napada na medicinske sestre, uvedeno specijalističko usavršavanje iz hitne medicine te definiran poseban koeficijent za ta radna mjesta te je Ministarstvu zdravstva predloženo više od 20 programa specijalizacija u sestrinstvu.

VEZANI ČLANCI:

KOMORA MEDICINSKIH SESTARA:

'Imat ćemo onkološke, hematološke, kardiološke i druge specijalizirane medicinske sestre'

Povjerenstvo za sestrinstvo pri Ministarstvu zdravstva krajem prošle godine pokrenulo je pripremu izrade planova i programa specijalističkog usavršavanja medicinskih sestara, stoji u Komorinom priopćenju. Komora je pozvala sestrinska stručna društva da joj do početka ožujka dostave prijedloge programa specijalizacija i prijenosa kompetencija i 24 stručna društva su se odazvala pozivu

>> VIDEO Druga od ukupno šest brodica Hitne usidrena u Zadru: 'Možemo biti ponosni na naša postignuća'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.