žrtva mafije

Maskirani napadači ranili čuvara i oteli kćer narkobossa

Foto: Reuters/PIXSELL
Maskirani napadači ranili čuvara i oteli kćer narkobossa
05.03.2013.
u 20:12
Narkoboss čeka suđenje u Italiji za šverc kokaina, a njegovi suradnici lani su uhićeni u nizu zemalja, dvojica u Dubrovniku
Pogledaj originalni članak

Bugarsku je potresla otmica 12-godišnje djevojčice, kćeri narkobossa Evelina Baneva, koja je oteta danas ujutro ispred svog doma u Sofiji nakon što su napadači pucali i ranili tjelesnog čuvara koji je vozio djevojčicu. Napadači su priredili zasjedu za automobil s vozačem i Larom Banev na izlasku iz dvorišta.

– Put nam je blokirao crni BMW terenac. Iz njega su izašla trojica maskiranih muškaraca te povikala “svi na zemlju” – ispričao je ranjeni tjelesni čuvar Borislav Cekov. Nakon toga je Cekov izvukao svoj pištolj, na što su ga napadači zasuli paljbom i ranili dvama mecima u leđa.

– Tada su ubacili djevojčicu u automobil i odvezli se – kaže tjelesni čuvar, koji navodi da djevojčica nije stradala u pucnjavi.

– Tjelesni je čuvar teško ranjen – kaže direktor bolnice u Sofiji, obje rane blizu su pluća. Bugarska policija traga za otmičarima, blokirala je izlaze iz Sofije. Otac žrtve otmice 49-godišnji je narkoboss poznat pod nadimkom Brendo, koji je od srpnja 2012. godine u zatvoru u Italiji te čeka suđenje za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u Europu od 2004. do 2007. godine. U veljači ove godine osuđen je u Bugarskoj na 7,5 godina zatvora za pranje novca. Otmica se tako može povezati s pokušajem pritiska na Baneva da ne govori previše u talijanskom zatvoru iako je neuobičajeno da mafija koristi za to članove obitelji.

Zanimljivo je da su suradnici ovog narkobossa, otac i sin Antonio i Alessandro Melato, uhićeni lani u svibnju u Dubrovniku, na aerodromu Čilipi. Dvojica su Talijana osam godina živjela u Mokošici jer je otac tamo imao nevjenčanu suprugu, dubrovačku poduzetnicu. Povezuje ih se s kalabrijskom mafijom ‘Ndrangheta, a na čelu te krijumčarske mreže, tvrde istražitelji, bio je upravo Bugarin Brendo. Tada je policija u zajedničkoj akciji uhitila krijumčare u Bugarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Sloveniji, Finskoj i Nizozemskoj, u akciji Kralj kokaina. Uhićeno je 15 Bugara, 12 Talijana i po jedan Slovenac, Rumunj i Gruzijac. Banev je u mlađim danima bio poznati hrvač, proglašen je i za majstora sporta u Bugarskoj, a obogatio se ulažući u internetski biznis kad je on cvjetao. Potom je trgovao nekretninama i bavio se špekulacijama na burzi, a na kraju je razvio ‘biznis’, koji je postao glavni razlog zbog kojeg Europska komisija proziva najsiromašniju članicu tražeći procesuiranje. Nekoliko dana prije otmice djevojčice nepoznati maskirani napadači pokušali su oteti i bugarsku narodnjačku zvijezdu Azisa.

>> Studentu uperili pušku u glavu: \'Ubit će me za sedam dana...\'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.