Svjetski običaji

Mateša: Dojam je da Milanović prihvaća mišljenje drugih

Foto: Photo: Robert Anic/PIXSELL
banski dvori, bivši premijeri (1)
Foto: Photo: Robert Anic/PIXSELL
banski dvori, bivši premijeri (1)
Foto: Photo: Robert Anic/PIXSELL
banski dvori, bivši premijeri (1)
Foto: Photo: Robert Anic/PIXSELL
banski dvori, bivši premijeri (1)
Foto: Photo: Robert Anic/PIXSELL
banski dvori, bivši premijeri (1)
18.07.2013.
u 15:39
Bez savjeta - 
Treba se kloniti savjeta, premijer mora donijeti paket teških mjera koje će pogoditi puno ljudi
Pogledaj originalni članak

Pozivu premijera Zorana Milanovića na neformalno okupljanje na Markovu trgu jučer se odazvalo šest bivših premijera: Zlatko Mateša, Jadranka Kosor, Stjepan Mesić, Josip Manolić, Franjo Gregurić i Nikica Valentić.

Čuo i uzeo u obzir

– Malo smo govorili o svojim nekadašnjim premijerskim iskustvima, sadašnjim probemima te o onome što se danas radi i što će se raditi. Uglavnom, razgovor je bio zanimljiv – nakon dvosatnog druženja uz ručak kazao je bivši premijer i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Gregurić i Valentić odmah su dobacili kako je među njima pao dogovor da u njihovo ime o sastanku izvijesti Jadranka Kosor, koja je najprije kazala da se nema puno toga prepričati, ali je onda i ona dodala da je razgovor bio ugodan, da se razgovaralo o gospodarskim temama i aktualnim problemima te da su svi bivši premijeri iznosili svoja premijerska iskustva. Ipak, istaknula je da je naglasak razgovora bio na onome što se u Hrvatskoj događa danas. Kako je dolazeći na sastanak u Vladu novinarima izjavila da premijera neće savjetovati, ali da on ipak mora moći slušati i čuti, te će se teme razgovora same nametati bez obzira na to što će ih neki možda željeti izbjeći, spomenuvši da tema razgovora može biti i prosvjed Ininih zaposlenika koji je u tom trenutku trajao na Markovu trgu, Milanovićeva prethodnica na premijerskom mjestu naknadno je pojasnila da premijer mora razgovarati sa svima koji mu o aktualnoj situaciji imaju što reći. A stekla je dojam da je premijer sve što su mu bivši premijeri jučer kazali čuo i uzeo u obzir.

– Bio je to koristan razgovor i počašćeni smo pozivom. Nismo ovdje došli da bismo nešto dobili, nego da bismo razgovarali o aktualnim problemima, poreznom sustavu, Ini, autocestama, svemu onome što je u interesu Hrvatske. Svatko od nas ima obvezu pomoći da u Hrvatskoj bude bolje. Premijer je izabran, on ima odgovornost za vođenje Vlade i nismo mi tu da mu dajemo savjete. Ipak, nadam se da će ovakvih sastanaka biti još – kazao je Mateša.

Na pitanje je li stekao dojam da premijer kani prihvatiti ono što su mu rekli, Mateša je uzvratio da je premijer i inače otvoren i cijeni mišljenje drugih.

Lijepa gesta

A dolazeći na Markov trg Mateša je istaknuo kako se svatko može upitati što učiniti da bi se situacija u zemlji poboljšala.

– Ipak, treba se kloniti savjeta. Premijer mora donijeti paket teških mjera koje će pogoditi mnoge ljude – rekao je Mateša. Valentić je samo podsjetio da je takvo okupljanje bivših premijera s aktualnim premijerom lijep običaj u svijetu pa je dobro da je uveden i kod nas.

>> Bivši premijeri na ručku s Milanovićem u Vladi

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.