KAMPANJA JE POČELA

Matijević najavio tužbu, Puljak ponavlja: SDP je tražio direktorsko mjesto!

Foto: PIXSELL
Ivica Puljak, Davor Matijević
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Puljak i Bojan Ivošević podnijeli ostavke, Split ide na nove izbore
04.04.2022.
u 15:32
Danas ću podići tužbu protiv gradonačelnika Puljka za kazneno djelo klevete zbog izrečenog u emisiji Nedjeljom u 2 gdje me optužio da sam ga ucjenjivao tražeći direktorsko mjesto. Također ću podići i privatnu tužbu za naknadu štete čiji ću iznos darovati u humanitarne svrhe, rekao je Matijević
Pogledaj originalni članak

Konferenciju za novinare održao je splitski SDP čiji je vijećnik Davor Matijević najavio tužbu protiv gradonačelnika Ivice Puljka zbog klevete.

– Danas ću podići tužbu protiv gradonačelnika Puljka za kazneno djelo klevete zbog izrečenog u emisiji Nedjeljom u 2 gdje me optužio da sam ga ucjenjivao tražeći direktorsko mjesto. Također ću podići i privatnu tužbu za naknadu štete čiji ću iznos darovati u humanitarne svrhe. Kako ovo nije prvi put da Puljak kleveće nemam druge mogućnosti nego se zaštititi pravnim putem. Političari moraju pokazati ozbiljnost u kampanjama i preuzeti odgovornost za javno izrečene riječi – kazao je Matijević kojega je Puljak javno prozvao da je za SDP tražio direktorsko mjesto u Stanoupravi u kojoj se zaposlio bez javnog natječaja.

Kao svjedoke kaže da će pozvati sve gradske vijećnike koji su bili dio Puljkove programske suradnje koji će posvjedočiti da na tim sastancima nisu razgovarali o kadroviranju, a on se s njim, tvrdi, nije susretao na samo.

– Iskreno me žalosti da je Ivica Puljak odlučio krenuti lažima u utrku, jasno je da će ovo biti jako prljava kampanja – ističe Matijević.

Međutim, Ivica Puljak i dalje tvrdi isto.

– Tražio je direktorsko mjesto na sastanku na kojem je bio i Goran Kotur. Mislim da se dobro sjeća, to je bilo na samom početku mandata, prije nego što smo ih izbacili iz programske koalicije – rekao nam je Puljak kojega smo zamolili da komentira najavljenu prijavu.

– Pozvat ćemo Gorana Kotura pa ćemo vidjeti što će reći pred sudom. Moguće da njih dvojica budu na jednoj strani, ja na drugoj, tu ništa ne mogu. Znam što se dogodilo. I oni znaju – kaže Puljak.

VIDEO Puljak: Ne bojim se. Građani me zaustavljaju i pružaju podršku

NOVI IZBORI

Doznajemo! Plenković otpisao Mihanovića, evo tko bi mogao biti HDZ-ov kandidat za Split

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović tijekom četvrtka boravio je u Zagrebu, gdje se s vrhom stranke konzultirao o novim izborima u Splitu nakon što su Ivica Puljak i Bojan Ivošević najavili ostavke. Kako doznajemo, Andrej Plenković ne računa na Mihanovića jer mu rejting nezaustavljivo pada zbog afere s doktoratom. Osim toga, u splitskom HDZ-u vlada strahovit kadrovski deficit pa je odlučeno da će se ići na jakog nestranačkog kandidata. U tom smislu splitski HDZ-ovci vode ozbiljne pregovore s dr. sc. Julijem Meštrovićem, uglednim pedijatrom i ravnateljem splitskog KBC-a. Visoki izvor iz HDZ-a to nam je potvrdio i kazao kako se još čeka samo Meštrovićev pristanak. Ovo sugerira da je HDZ nove izbore shvatio ozbiljno. Naime, Meštrović je omiljeni splitski liječnik, širokog obrazovanja koji godinama uspješno vodi kompleksni bolnički sustav. Neopterećen je ideologijom te ima političku i intelektualnu širinu. Jedino on, tvrde HDZ-ovci, može u drugom krugu parirati Ivici Puljku jer bi osvojio glasove desnice, ali i velikog dijela centra.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
ante555
17:30 04.04.2022.

Majbolje za Split je to sto je puljak otisao, najgori gradonacelnik ikad