Proziva nas se i za niz radnji za koje nismo nadležni

Mediji najviše prostora daju tezama obrane K. Dužnovića

Foto: Boris Ščitar/Pixsell
Mediji najviše prostora daju tezama obrane K. Dužnovića
20.11.2009.
u 18:15
Policijskom prijavom ne završava prikupljanje dokaza. Državni odvjetnik procjenjuje dokaze, a vještačenja se rade u istrazi.
Pogledaj originalni članak

Ravnateljstvo policije reagiralo je u povodu napisa o propustima policije u slučaju ubojstva policajca Ivana Grbavca, ističući kako se “policiju proziva i za niz aktivnosti za koje (...) nije nadležna niti da ih naloži niti da ih provodi”.

Napominju da je očevid vodio istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, uz stručnu pomoć djelatnika policije i vještaka iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”. Sporno kombinirano balističko–sudsko medicinsko vještačenje može naložiti isključivo sud. Vještačenja se u pravilu obavljaju za istrage u koje policija nije uključena.

Državni odvjetnik procjenjuje raspolaže li dovoljnim dokazima te može od policije zatražiti nadopunu kaznene prijave, a ni podnošenjem kaznene prijave ne završava postupak prikupljanja dokaza.

Ocjenu o dokazima donosi sud iako se u medijskoj prezentaciji većina prostora daje tezama koje ističe obrana okrivljenika prejudicirajući na određen način odluku suda o valjanosti dokaza te krivnji optuženika, tvrdi Ravnateljstvo.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DR
drot13
00:52 22.11.2009.

Konačno da netko i službeno reagira!!!