Na pomolu afera u opskrbi plinom

Međimurje-Plin: 'Pronašli smo obrasce bez potpisa i s lažnim OIB-ovima'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: GPZ Opskrba gubi koncesiju?
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: GPZ Opskrba gubi koncesiju?
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: GPZ Opskrba gubi koncesiju?
10.10.2024.
u 16:41
Na provjeri HERA-i dostavili su, napominje Hranilović, 9. listopada 1076 nepotpisanih zahtjeva, jučer još 1811 takvih zahtjeva, a danas će dostaviti najmanje 1300 nepotpisanih zahtjeva
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Međimurje-Plin, koja je od 1. listopada opskrbljivač u obvezi javne usluge za distribucijsko područje operatora distribucijskog sustava Gradske plinare Zagreb, utvrdila je nepravilnosti na obrascima. Na obrascima zahtjeva za promjenu opskrbljivača plinom pronašli su krivotvorene, odnosno izmišljene OIB-ove, kao i obrasce zahtjeva za promjenu opskrbljivača plinom na kojima nema potpisa krajnjeg kupca, što bi značilo da se promjene na tržišnu uslugu opskrbe plinom pokreću  temeljem obrazaca nepotpisanih od strane krajnjih kupaca.

- O uočenoj nepravilnosti obavijestili smo Hrvatsku energetsku regulatornu agenciju, Hrvatskog operatora tržišta energije, Ministarstvo gospodarstva te gradove Velika Gorica, Zaprešić i Zagreb, s obzirom da je na taj način građanima Grada Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića, odnosno krajnjim kupcima na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb, uskraćeno pravo za korištenje javne usluge opskrbe plinom. Uskraćeno im je pravo na odabir usluge koju žele koristiti te time i pravo na odabir opskrbljivača plinom - tvrdi direktor Međimurje-Plina Nenad Hranilović.

Na provjeri HERA-i dostavili su, napominje, 9. listopada 1076 nepotpisanih zahtjeva, jučer još 1811 takvih zahtjeva, a danas će dostaviti najmanje 1300 nepotpisanih zahtjeva.

- Do 1. listopada nismo imali uvid u pokrenute postupke promjene od strane Gradske plinare Zagreb-Opskrba, tako da smatramo da je na isti način do 1. listopada bez potpisa samog kupca, oko 80.000 kupaca počelo koristiti tržišnu uslugu opskrbe od Gradske plinare Zagreb-Opskrba - ističe Hranilović. S obzirom da su osigurali plin za opskrbu kupaca, rezervirali transportne kapacitete i imaju skladišne kapacitete s uskladištenim plinom, od 1. studenog krajnjim kupcima nudit će tržišne ugovore po cijeni koja je za 0,20 eura po MWh-u niža od cijene javne usluge opskrbe plinom.

POVEZANI ČLANCI:

- Znači, ne deset eurocenti manjom cijenom od cijene javne usluge - najavljuje. U Međimurje-Plinu tvrde da Gradska plinara Zagreb-Opskrba ne radi po odluci HERA-e i nije im dostavila sve podatke o krajnjim kupcima.

- Za sve kupce koji koriste javnu uslugu opskrbe plinom Međimurje-Plin će u potpunosti postupiti prema odluci HERA-e te ćemo kupcima od sljedećeg tjedna dostavljati ugovornu dokumentaciju i račune za opskrbu plinom za listopad, studeni i prosinac 2024. godine - ističu.

>> VIDEO Tomašević obišao obnovljeni dio Hrvatskog prirodoslovnog muzeja

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.