tužila ih australija

Japanu zabranili daljnji izlov kitova

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Japanu zabranili daljnji izlov kitova
31.03.2014.
u 17:10
ICJ je odbacio argument Japana da se kitovi love u znanstvene svrhe
Pogledaj originalni članak

Međunarodni sud pravde (ICJ) danas je odlučio da Japan mora prekinuti izlov kitova, javlja CNN. ICJ je odbacio argument Japana da se kitovi love u znanstvene svrhe, u sklopu projekta JARPA II. Sud je tako stao na stranu tužitelja, Australije, zaključivši kako znanstveni rezultati ne opravdavaju broj ubijenih kitova.

Iz Tokija su poručili kako su razočarani, ali i da će postupiti u skladu s presudom, prenosi Reuters.

Japanci su dosad, unatoč međunarodnom moratoriju, svake godine organizirali lov kitova, koristeći rupu u zakonu prema kojoj je dozvoljen izlov u znanstvene svrhe. Meso kitova u Japanu je dostupno kao hrana.

Svake godine udruge za zaštitu okoliša suprotstavljaju se japanskim lovcima kako bi spriječile lov na kitove. U sukobima je znalo doći do sudara brodova i zatvaranja aktivista.

>> Performansom protiv ubijanja kitova u Japanu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
18:34 31.03.2014.

daj, mogu li ja biti novinar vecernjeg, jer se I tako dosadjujem po cijele dane.. ja isto gledam CNN pa cu I ja "napisati" clanak u stilu javlja CNN, pise Daily Mail I slicno. plus zivim na relaciji London Tampa I imat cete sve iz prve ruke

NE
Nepokolebljiv
20:16 31.03.2014.

@stinkylink Plus nece biti prevodenja rijec po rijec iz rijecnika pa da recenica ispadaju bez smisla i znacenja ili pokazu potpuno nepoznavanje uredenja, nacina razmisljanja i zivota kao recimo u clancima gospode Juresko.

KA
kafka
08:23 01.04.2014.

Napokon!