Regije Zagreb i Osijek

Meteoalarm izdao upozorenja: Evo gdje je danas moguće grmljavinsko nevrijeme!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Grmljavinsko nevrijeme
Foto: Meteoalarm
Upozorenje na grmljavinsko nevrijeme
09.06.2015.
u 13:20
Meteoalarm je izdao žuta i narančasta upozorenja na grmljavinsko nevrijeme za danas i sutra
Pogledaj originalni članak

Utorak je donio pretežno sunčano, ali i nestabilno vrijeme. Mjestimičnih pljuskova i grmljavine, uz jači razvoj oblaka, bit će uglavnom u unutrašnjosti, dok je u središnjim i istočnim krajevima moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme, javlja DHMZ.

Zbog grmljavinskog nevremena Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za zagrebačku i osječku regiju te žuto upozorenje za karlovačku i kninsku regiju.

Vjetar je slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni, a navečer na sjevernom dijelu ponegdje se očekuje bura. Najviša dnevna temperatura većinom će se kretati između 26 i 31 Celzijevih stupnjeva.

U srijedu će u većini krajeva biti pretežno sunčano i nestabilno. Poslijepodne su gotovo u cijeloj zemlji mogući pljuskovi s grmljavinom, a najveća vjerojatnost pljuskova je u gorju i unutrašnjosti Dalmacije te osobito u Slavoniji gdje je moguće i nevrijeme, javlja DHMZ.

Prema trenutnim podacima Meteoalarma, za srijedu je izdano žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena za regije Gospića, Knina i Osijeka.

Vjetar na kopnu uglavnom će biti slab sjeverni, na Jadranu slaba, umjerena podno Velebita ujutro i jaka bura, a poslijepodne u Dalmaciji jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 13 do 18, na Jadranu od 19 do 24, a najviša dnevna od 26 do 31 °C, u gorju i niža.

>> Prijete nam vrućine, evo kako preživjeti žege!

Epicentar ruske opsade

Kopaju se rovovi, evakuiraju bolnice i zatvaraju kafići. BBC ušao u grad koji je glavni cilj Kremlja, atmosfera je sablasna

Pokrovsk je ključna prometna točka, a pad grada značio bi da će ruske snage presjeći jedan od glavnih opskrbnih puteva u regiji. To bi vjerojatno primoralo Ukrajinu na povlačenje iz Časiv Jara, a front bi se pomaknuo bliže Kramatorsku. Za Ukrajinu bi to praktički značilo gubitak gotovo cijele Donjecke regije, koju Kremlj pokušava osvojiti od početka invazije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

SO
sojko2
13:49 09.06.2015.

kad kokošar piše članak u kokošarskim novinama onda u naslov stavlja riječ "evo" da bi što više ljudi kliknulo na članak. to rade kokošari željni klikova na njihov članak u neetabliranim 4- razrednim novinama. etablirane novine imaju jasne naslove, a večernji je već odavno propao na razinu najjeftinijih tračerskih šund novina.

CR
crnaguja1950
14:02 09.06.2015.

prvo,da li novinari znaju što je Meteoalarm i čemu služi?što znači žuto upozorenje a što narančasto?kako se do tih upozorenja dolazi?ne možete napisati da je izdano žuto upozorenje za regiju Zagreb i uzet to zdravo za gotovo!!!dajte se malo potrudite pa proučite meteo pojave i meteo modele i wannabe meteo modele ako se već primate pisanja o tome.ili zaposlite nekog sa PMF-a makar i prek student servisa pa da barem zna o čemu piše.

Avatar ivo587
ivo587
13:35 09.06.2015.

tima koji rade u meteoalarmu dati otkaz i zatvoriti radnju. Besposličari koji primaju plaću za ništa.