VREMENSKA PROGNOZA

Meteoalarm upaljen za dvije regije, moguće grmljavinsko nevrijeme

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Olujni oblaci pred Splitom
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Olujno nebo na širem splitskom području
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Olujni oblaci pred Splitom
Autori Vecernji.hr, Hina
25.10.2023.
u 07:54
U četvrtak će vrijeme na moru biti promjenjivo, a žuti meteoalarm na snazi je za cijelu Istru, Dalmaciju, te sve otoke
Pogledaj originalni članak

Jesen je već u punom jeku, temperature su pale, lišće mijenja boje, a kišno vrijeme uz hladan vjetar sve je češće diljem zemlje. Ipak, još uvijek ima dovoljno sunca da zagrije gradske ulice i omogući male užitke poput ispijanja kave na terasi omiljenog kafića.

Upravo takvo vrijeme u većini će Hrvatske biti i danas. U srijedu se očekuje promjenjivo oblačno jutro, poslijepodne s duljim sunčanim razdobljima, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) napominjući kako će se najviše temperature kretati između 19 i 24 Celzijeva stupnja, dok će u gorju biti nešto niže.

Povremena kiša ili poneki pljusak praćen grmljavinom češći će biti na Jadranu i predjelima uz njega. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni, u gorju i na Jadranu jak, a na jugu i jugo. Na sjeveru Jadrana i u Lici moguća su grmljavinska nevremena zbog kojih je upaljen žuti meteoalarm.

U četvrtak će vrijeme na moru biti promjenjivo, a žuti meteoalarm na snazi je za cijelu Istru, Dalmaciju, te sve otoke. U Istri je moguće nevrijeme s grmljavinom, dok je u ostalim regijama meteoalarm upaljen zbog mogućih snažnih vjetrova. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi, dok se mjestimična kiša očekuje u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Poslijepodne će na srednjem i južnom dijelu Jadrana zapuhati umjereno do jako jugo i južni vjetar u jačanju. Na kopnu stabilno uz slab vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 15, na moru od 14 do 19 °C. Najviša dnevna većinom između 18 i 23 °C.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.