SEOSKE IGRE

Mi vježbamo s vilama u polju, a Mihalovčari su vam gradski ljudi

Foto: 'Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
Mi vježbamo s vilama u polju, a Mihalovčari su vam gradski ljudi
06.07.2010.
u 15:35
Na seoskim igrama u sklopu Dana lipe 2010. u Gornjem Mihaljevcu, prvi put se sukobilo svih dvanaest mjesnih odbora općine, pojačano Oldtimer klubom Međimurje.
Pogledaj originalni članak

– Ma to je već tradicionalno da je Bogdanovec jači od Mihaljevca. Mi vježbamo s vilama u polju, a ono su vam gradski ljudi – likovao je Mihael Srša (18) nakon što su Bogdanovčari u potezanju užeta u finalu nadjačali Dragoslavec Selo i najveće konkurente iz Gornjeg Mihaljevca.

Tko jači – kvači

Sukob Mihaljevca i Bogdanovca bio je najnapetiji dio Seoskih igara u sklopu Dana lipe 2010. u općine Gornji Mihaljevec. Poveo je čak Mihaljevec, pojačan autoritetom i mišićima Franje Kovačića, općinskog načelnika. No ni on nije bio dovoljno jak za Bogdanovčare, koji su nakon toga dva puta jače povukli. Bilo je i repova. Gospođa iz Mihaljevca žalila se da je Srša, na začelju reda, uže vezao oko pojasa. Od suca smo doznali da pravila ništa ne kažu, tako da – tko jači, taj kvači!

Još jedan Bogdanovčar, Anđelko Kramar (35), otkrio nam je da ipak nisu svi domaći, već dio snažne ekipe čine zetovi iz cijeloga Međimurja, kao što je i on. No Mihael Srša pravi je Bogdanovčar, a pobjedu je svome selu donio i u bacanju kamena s ramena. Jedini ga je bacio više od 11 metara! Pobjedu je odnio u šest disciplina Bogdanovec (71 bod). Drugo je bilo Dragoslavec Selo (59), a treći G. Mihaljevec (55).

Bogdanovec uvjerljivo

Osim u potezanju užeta i bacanju kamena Bogdanovec je pobijedio i u visećoj kuglani. G. Mihaljevec pobijedio je u strijeljanju zračnom puškom. Najdalje su udalj smjesta skakali mještani Dragoslavec Sela, a obruč su najbrže do cilja dogurali mještani Badličana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.