TRAŽI ISPRIKU

Mihanović napao Stankovića: Ovo je šokantan ispad šovinizma prema Splitu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Aleksandar Stanković, voditelj i urednik emisije Nedjeljom u 2
12.12.2021.
u 20:31
"Upravo mi je nevjerojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susjedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvijek savjetuje da ne dolaze autima beogradskih registracija u Split na ljetovanje", poručio je Mihanović.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović reagirao je večeras na današnju emisiju Nedjeljom u 2, odnosno komentar voditelja i urednika Aleksandra Stankovića vezan uz grad Split.

"U jednoj emisiji koja se u primetimeu na našoj nacionalnoj televiziji prikazuje već više od 20 godina danas se dogodio šokantan ispad šovinizma prema Splitu i Splićanima. Ne ulazeći u uređivačku politiku voditelja i izbor gostiju, jednostavno ne mogu ne stati u obranu svoga grada i sugrađana. Naime, upravo mi je nevjerojatno bilo čuti da je voditelj svom gostu iz susjedne Srbije rekao kako svoje kolege iz Beograda uvijek savjetuje da ne dolaze autima beogradskih registracija u Split na ljetovanje.

S obzirom da je Split turistički orijentiran i otvoren grad, nadaleko poznat po svom gostoprimstvu za drage goste sa svih strana svijeta, smatram apsolutno neprimjerenim i degutantnim na taj način vrijeđati cijeli jedan grad i njegove stanovnike. U cilju ispravljanja teških neistina i narušavanja digniteta, pozivam voditelja da u idućoj emisiji objavi ispriku našem gradu!", poručio je Mihanović.

Inače, gost današnje emisije Nedjeljom u 2 bio je jedan od najpoznatijih srpskih novinara i autor kultne TV emisije "24 minuta" Zoran Kesić. Između ostalog, kazao je kako dolazi na ljetovanje u Hrvatsku s automobilom s beogradskim oznakama te da nikad nisu imali problema.

- Imali smo samo jednom problem kada su nam izbušili gume, ali ne iz nacionalističkih razloga nego jer smo stali na livadu jer je jedan vlasnik restorana prisvojio tu livadu kao svoju i na crno naplaćivao parking. Kad smo došli kod vulkanizera pitao nas jesmo li parkirali kod tog restorana te nam pokazao automobile talijanskih, francuskih, BiH registracijskih oznaka kojima su tamo izbušene gume jer nisu platili parking, objasnio je Kesić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 62

Avatar Bell940
Bell940
21:16 12.12.2021.

Meni su potrgali antenu sa ZG regom pa tak to vrlo su isključivi

ZJ
Zjako
20:56 12.12.2021.

Od svega naj gore što ste takvi. Mrzite i Purgere a 10 mjeseci su "van dica u Zagrebu"

VJ
vjeko68
20:56 12.12.2021.

Gospodine Vice Mihanovicu, molio bih vas da demantirate lazova Stankovica i da negdje pozajmite beogradske registarske oznake koje ce te (privremeno) staviti na vas osobni automobil i parkirati par dana uz splitsku rivu.