Mihanović: Žena i muškarac prijete mi jer sam progovorio o Fimi!

Foto: Arhiva VL
Mihanović: Žena i muškarac prijete mi jer sam progovorio o Fimi!
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
30.01.2010.
u 19:45
Iz krugova bliskih direktorima neslužbeno se doznaje kako bi uskoro svi mogli potvrditi da su bili na sastanku te otkriti detalje koje je Večernji list dobrim dijelom već objavio. Oni koji su se sastanka naknadno prisjetili redom optužuju: Ivo Sanader bio je nalogodavac, Mladen Barišić – operativac.
Pogledaj originalni članak

Od dvadeset direktora državnih tvrtki koji su u proljeće 2007. godine bili na sastanku s Ivom Sanaderom i Mladenom Barišićem, samo je Damir Mihanović odmah priznao da je sastanka bilo i da je cilj susreta u Vladi bio da promociju državnih tvrtki preuzme Fimi Media Nevenke Jurak.

Ostali su tvrdili kako se takvog sastanka ne sjećaju ili da ga nije bilo. Tek kad su ih istražitelji suočili s postojanjem upisne knjige te snimki nadzornih kamera u Vladi i Carini, još šest-sedam direktora priznalo je da je sastanka bilo, ali uz ogradu kako je bilo više sastanaka i kako se detalja 15-minutnog susreta s Ivom Sanaderom i tadašnjim šefom HDZ-ovih financija Mladenom Barišićem ne mogu sjetiti.

Šest prijetećih poziva

Iz krugova bliskih direktorima neslužbeno se doznaje kako bi uskoro svi mogli potvrditi da su bili na sastanku te otkriti detalje koje je Večernji list dobrim dijelom već objavio. Oni koji su se sastanka naknadno prisjetili redom optužuju: Ivo Sanader bio je nalogodavac, Mladen Barišić – operativac.

Te informacije Damir Mihanović, član uprave Croatia osiguranja, prvi sudionik sastanka kojega je USKOK ispitao i koji je svjedok u slučaju, nije želio komentirati. Tek je kazao kako je istodobno s početkom istrage primio prijetnje te kako i dalje surađuje s USKOK-om.

– Šest puta zvali su me na privatni, tajni broj. Uvijek poslije ponoći. Pet puta zvao je isti muški glas, a jednom je prijetila žena. Glasove nisam prepoznao – kaže Mihanović i napominje kako su prijetnje bile upućene njemu i njegovoj obitelji te da ih je odmah prijavio policiji. Čime mu se prijetilo ne može, kaže, reći "u interesu istrage". Osjeća nelagodu zbog svega i zato je odlučio istupiti.

Iako je posve jasno da dijelu HDZ-a njegov istup, blago rečeno, nije po volji, pritiske iz stranke Mihanović odbija komentirati.

– Uvjeren sam da u ovome što činim uživam potporu premijerke koja se snažno bori protiv svih oblika korupcije. Samo to mogu reći – kratko je kazao Mihanović.

Sposobna profesionalka

Nevenku Jurak opisuje kao sposobnu profesionalku, ženu kojoj ništa nije nemoguće i koja je uvijek uspijevala dogovoriti najpovoljnije uvjete reklamiranja.

– Riječ je o HTV-u i komercijalnim televizijama. Koliko su njezini uvjeti bili povoljni najbolje govori situacija s javnom televizijom.

Oduvijek je CO s HTV-om poslovao na načelu kompenzacija. Mi smo osiguravali, a oni su davali reklamni prostor. Tako je bilo najpovoljnije, bez ikakva plaćanja u novcu. Kad je Nevenka Jurak dobila posao u CO-u, mi smo taj ugovor raskinuli jer je ona nudila reklamni prostor po cijeni znatno nižoj od one koju smo ostvarivali kroz kompenzacije – otvoreno govori Damir Mihanović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

Avatar ljutatrava
ljutatrava
21:25 30.01.2010.

tako,počelo je-prve pjesme su pale a sada po glavnog!zna se u 5brzini koji je.počelo je počelo

TH
thevoice
20:28 30.01.2010.

sve mafijas do mafijasa , tvrdim da ih treba sve zatvoriti i sve im oduzeti , svim politicarima od 90-ih na ovamo , svi su oni krali od najnizega u gradu do najvisega u drzavi , nismo mi ti koji moraju dokazivati njihovu upletenost u necasne radnje nego su oni ti koji nam moraju objasniti od kuda kucerine ,vile automobili,dijonice ,zemljista ,apartmani, kada budemo na taj nacin funkcijonirali bit cemo mala svicarska !

NE
neni
21:43 30.01.2010.

Kad ovako korumpirana politička \"elita\" vlada državnim firmama kaj očekivati nego malverzacije. Više se nezna tko je koga podržavao ..tko je kome prijetio..koga treba smijeniti..tko treba u zatvor..tko je čija intimna prijateljica...pa nije sve Sanader sam radio , imao je on dobru i poslušnu ekipu..Da država ne treba imati vlasničokg udjela u tvrtkama valjda je to i maloj djeci jasno