Vukovar

Milaković napao Penavu zbog murala s pozdravom 'za dom spremni'

Foto: Branimir Bradarić
Vukovar - navijački mural s oznakom HOS-a
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar - navijački mural s oznakom HOS-a
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Srđan Milaković
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Vukovar: Ivan Penava i Marina Sekulić o podacima turističke sezone u 2019.godini
06.05.2020.
u 12:35
- Teško je očekivati da će policija koja je bila prisutna i prilikom izrade ovaj događaj istražiti, a da će gradonačelnik koji je dozvolio navijačima ova oslikavanja reagirati uklanjanjem ove sramote, kazao je Milaković
Pogledaj originalni članak

Tijekom proteklih dana na više lokacija u Vukovaru ispisani su razni navijački murali među kojima je i onaj na trafostanici u naselju Budžak gdje je uz navijački grb napravljen i grb HOS-a. Tim povodom oglasio se zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković, koji je i predsjednik Demokratskog saveza Srba ističući kako je i to dokaz da se život vraća u „normalu“.

Prema njegovim riječima mural je nastao uz odobrenje vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave pri čemu je uz grb HOS-a bio ispisan i pozdrav „za dom spremni“ koji je poslije prebojan.

Foto: Branimir Bradarić
Vukovar - navijački mural s oznakom HOS-a

- Oni koji mašu ovim „domoljubnim“ simbolima ne drže mnogo ni do zakona ni do povijesnih činjenica, a u javnosti su izuzetno glasni te iako ih ne možemo točno prebrojati već godinama se tješimo da su malobrojni. Jedino što je novo je da su protagonisti „starog hrvatskog pozdrava“ izgubili saveznika na poziciji predsjednika države. Eto, tako se to radi u Vukovaru, samo da se zna. Jer Vukovar je ipak iznad ustava i zakona, pokazalo se to mnogo puta do sada. Ako je potrebno, potvrdit će to i čuveno premijerovo povjerenstvo za suočavanje s prošlošću, naveo je Milaković.

On je uz priopćenje za javnost dostavio i fotografiju kada je nastajao mural gdje se vidi i jedan policajac u službenoj odori.  

- Teško je na kraju završiti sa očekivanjem da će policija koja je bila prisutna i prilikom izrade ovaj događaj istražiti, a da će gradonačelnik koji je dozvolio navijačima ova oslikavanja reagirati uklanjanjem ove sramote. Jer ipak koliko god poražavajuće bilo, moramo priznati da je to normalno u državi u kojoj živimo, kazao je Milaković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

AI
Ante III
12:56 06.05.2020.

Samo onima koji su se borili protiv Hrvatske smeta pozdrav ZDS.Svi znamo da to nema sa NDH nista

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
12:44 06.05.2020.

Samo neka Milaković i dalje komentira. Poslije će se čuditi kada se budu događale malo gore stvari od farbanja zidova.

PO
portugisac
13:14 06.05.2020.

Ovi drugi u Vukovaru ne trebaju murale crtati jer oni su digli, zazidali i izabetonirali mauzoleje. Kako to da niti jedan novinar ne suprotstavi jedno drugome. Da li je svejedno HOS - ZDS ili Šoškočanin koji počiva na "srpskoj" zemlji.