Kolumna

Bandić u ruke uzeo šmrk, a predsjednica kormilo

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Bandić u ruke uzeo šmrk, a predsjednica kormilo
12.08.2015.
u 12:00
„Dva puta tjedno treba polizat’ grad“, objasnio je Bandić ponosan na svoj potez
Pogledaj originalni članak

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, nakratko je preuzeo vodstvo u borbi populističkih titana za naklonost građana kada se okružen kamerama dohvatio šmrka pa u 4.30 sati mlazom vode oprao Trg bana Jelačića. „Dva puta tjedno treba polizat’ grad“, objasnio je Bandić ponosan na svoj potez, koji je samo nekoliko sati kasnije zasjenila predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović koja je nakon vožnje kombajna, ličilačkih i keramičarskih radova spremno uhvatila u ruke kormilo trajekta i uvela ga u supetarsku luku. Da im parira, premijer Milanović bi sada trebao najmanje jedan bungee skok u bezdan.

Vatrogascu prijeti kazna jer spašava ljude od zmija

Sonja Delić, stanovnica Kučina pokraj Solina, neugodno se iznenadila ugledavši metar dugu zmiju u zahodskoj školjci. Još se više iznenadila kada su joj na broju 112 rekli da zove Zagreb jer u Splitu nema nikog ovlaštenog za zmije, a Slobodna doznaje da nitko i ne smije intervenirati jer je za neovlašteno pristupanje zmijama predviđena kazna od 10 do 50 tisuća kuna. Zmiju je na kraju izvukao vatrogasac Marin Milanović, kojeg valjda zbog ove usluge država neće drakonski kazniti.

Karamarko pokazao razumijevanje za Milanovićevu bolest

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, izjavio je da ne želi politizirati sinjsku virozu premijera Milanovića. Zna on kako je to kada je i sam svoj nedolazak na doček generala Gotovine i Markača iz Haaga opravdao – virozom.

Lalovčeva igra za domaće goste, strane goste i - Čehe

Boris Lalovac, ministar financija, u namjeri da utjera što veći dio turističke potrošnje u državni proračun, na sve načine potiče izdavanje i skupljanje računa. Po uzoru na slavnog gostioničara Žnidaršića iz kultnog filma „Tko pjeva zlo ne misli“, koji je točio „belo, crno i plešivičko vino“, ministar Lalovac je organizirao tri nagradne igre: za domaće goste, za inozemne goste i za Čehe. Česi imaju posebnu nagradnu igru u kojoj skupljanjem 20 računa mogu osvojiti besplatno ljetovanje jer je to, pišu 24 sata, Lalovac dogovorio s češkim ministrom financija Babišem. Česima Lalovčeva separacija ne smeta, ali će im možda zasmetati skora fiskalizacija. Za koju Češka kupuje hrvatski softver.

>> Na sarme i kolače došao s filmskom ekipom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IK
IkeStar
12:08 12.08.2015.

Neki bi skraćeno napisali: "Bandić se našmrkao, a predsjednica kormilari";

JA
jason22
12:57 12.08.2015.

osim govora u kninu koji je bio dobar, sve, ali baš sve drugo što radi predsjednica, može se svrstati u rubrike: zanimljivosti, showbiz, lifestyle, ali nikako u ozbiljnu politiku

KS
Ksantipa
13:42 12.08.2015.

Nije mi gradonačelnik baš drag, ali moram priznati da on ovakvo nešto radi oduvijek, Svi ovi drugi ga pokušavaju kpirati i imitirati, bezuspješno.