Susret s diplomatima

Milanović: Hrvatski položaj je danas jači nego ikada, ali to moramo koristiti

Foto: Ured predsjednika
Zoran Milanović sa diplomatima
Foto: Ured predsjednika
Zoran Milanović sa diplomatima
Foto: Ured predsjednika
Zoran Milanović sa diplomatima
Foto: Ured predsjednika
Zoran Milanović sa diplomatima
Foto: Ured predsjednika
Zoran Milanović sa diplomatima
26.08.2022.
u 15:02
Govoreći o odnosima s Bosnom i Hercegovinom Zoran Milanović je naglasio ključnu važnost Daytonskog sporazuma kao ugovora o podjeli vlasti i moći koji se mora poštovati.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike danas se susreo s veleposlanicima, generalnim konzulima i vojnim izaslanicima Republike Hrvatske koji sudjeluju na dvodnevnoj godišnjoj Konferenciji u Zagrebu.

Predsjednik je razgovarao s hrvatskim diplomatima o ključnim temama hrvatske vanjske politike, s posebnim naglaskom na odnos prema Bosni i Hercegovini i Srbiji, te o poziciji Hrvatske u aktualnoj krizi izazvanoj ruskom agresijom na Ukrajinu. Govoreći o odnosima s Bosnom i Hercegovinom naglasio je ključnu važnost Daytonskog sporazuma kao ugovora o podjeli vlasti i moći koji se mora poštovati.

''Hrvatski položaj je danas jači nego ikada, ali to moramo koristiti, a ne samo govoriti o tome. Hrvatska kao država ima jake instrumente na raspolaganju, tako se moramo i ponašati'', rekao je Milanović.

Uz stotinjak hrvatskih veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika, na sastanku su bili i predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, te dužnosnici Ureda predsjednika Republike.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.