SDP

Milanović: Kosor se miješa u pravosudnu vlast!

Foto: Pixsell
Milanović: Kosor se miješa u pravosudnu vlast!
29.06.2011.
u 13:02
Milanović bi se trebao uključiti u zaštitu nacionalnih interesa, kaže premijerka.
Pogledaj originalni članak

Sastanci izvršne vlasti s glavnim državnim odvjetnikom zbog pitanja u vezi s tajnim istragama nisu dobri i predstavljaju miješanje vlasti u pravosuđe. Komentar je to predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na vijest da je premijerka Jadranka Kosor zatražila od DORH-a sastanak zbog medijskih napisa o tome da je bivši premijer primio mito u zamjenu za to da Ina prepusti MOL-u većinska prava.

– Nikada ne bih tražio sastanak s glavnim državnim odvjetnikom u predmetu koji je tajan. O tom predmetu znamo iz novina, to je vrlo delikatan predmet i uopće ga ne mogu komentirati. Da sam na mjestu predsjednice Vlade, razgovarao bih s mađarskom stranom o odnosima Ine i MOL-a. To je, doduše, trebalo napraviti mnogo ranije, dok je bilo vremena, ali u velikom, hladnom svijetu, kad se ugovori potpišu, moraju se i poštovati i za njih odgovornost preuzeti – poručio je Milanović.

Šef oporbe opet je progovorio i o datumu izbora. Poručio je kako je realan datum potpisivanja pristupnog ugovora kraj studenog ili početak prosinca kada počinju teći rokovi za referendum te kako ne bi bilo dobro da se izbori održe tek nakon referenduma. To bi značilo da bi se održali tek u siječnju ili veljači što bi, kaže Milanović, ugrozilo atmosferu referenduma.

– Dakle, izbori moraju biti prije toga, nakon ljeta, 10 mjesec. To nikome ne smeta. Mislim da svatko tko vjeruje da je radio dobar posao, a Vlada to vjeruje ima adute da izađe na izbore, svatko svoje – poručio je Milanović.

Jadranka Kosor brzo je odgovorila Milanoviću.

- Mislim da je šef oporbe jako nervozan što smo završili pregovore i što se nije ostvario njegov plan, a to je da Hrvatska ne završi pregovore do kraja lipnja i da odemo u 'čekaonicu'. Dakle, to je jedan od razloga njegove nervoze i pokušava sada na sve načine pokriti taj veliki uspjeh Hrvatske da je završila pregovore - poručila je Kosor.

Dodala je i kako je sastanak s DORH-om dogovorila u zaštiti nacionalnih interesa na što, kaže, Vlada ima pravo te poručila Milanoviću da bi se i on morao uključiti u zaštitu nacionalnih interesa. Komentirala je i opasku Milanovića u kojoj se "narugao" njenoj želji da potpiše pristupni ugovor.

- Nažalost, osoba s tako velikim ambicijama morala bi imati nešto više znanja, nešto više poštovanja prema drugim ljudima, nešto više poštovanja prema tuđem poslu i prema poslu koji smo završili svi zajedno, naravno bez njegove potpore i bez njegova sudjelovanja - zaključila je Kosor.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 262

LU
Lukić17
20:43 29.06.2011.

Kažem ja HDZu za dobivenje ovih izbora je najači adut Milanović.

TV
tiha voda
19:05 29.06.2011.

Nevjerojatno, kakvih ljudima ova Hrvatska daje kruh.

OB
-obrisani-
18:22 29.06.2011.

29.06.2011. u 18:21h kamocemo41 kaj pišeš o sebi?