Kolumna

Milanović misli da je u Hrvatskoj raspon plaća 1:3

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zoran Milanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Mirković/Pixsell
Ivo Josipović
24.12.2014.
u 12:00
Zoran Milanović, predsjednik Vlade, govoreći za Dnevnik Plus HTV-a o socijalnoj osjetljivosti, pohvalio se kako su i ministrima smanjene plaće
Pogledaj originalni članak

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, govoreći za Dnevnik Plus HTV-a o socijalnoj osjetljivosti, pohvalio se kako su i ministrima smanjene plaće. “Veće su od prosjeka, ali u Hrvatskoj su rasponi plaća mali u odnosu na svijet, 1:3, 1:4 i u javnom sektoru”, pohvalio se premijer premda bi se zapravo trebao posramiti neznanjem. Minimalna neto plaća u Hrvatskoj prošle godine iznosila je 2383 kune, što je oko deset puta manje od plaće predsjednika RH, odnosno daleko više od Milanovićevih omjera 1:3, 1:4.

Skupi povratak Betty Pavelich-Sirois

Prijateljica Grabar Kitarović dužna 61.000 kuna

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednička kandidatkinja HDZ-a, vjerojatno bi posve zaboravila na Betty Pavelich-Sirois da nije završnica kampanje kada je svaka afera dobrodošla. Novi list tako piše o pozajmici koju je 2006. godine tadašnja ministrica vanjskih poslova sredila prijateljici Pavelich-Sirois koju je imenovala i savjetnicom za međunarodnu promidžbu. Pavelich-Sirois tada je za potrebe preseljenja iz Kanade u Hrvatsku dobila od Ministarstva vanjskih poslova pozajmicu u iznosu od 12.580 kanadskih dolara (61.000 kuna) koje je trebala vratiti u 12 mjesečnih rata, ali čini se da novci nikada nisu vraćeni u državni proračun. Možda ih vrati ako joj se prijateljica vrati na vlast.

Priroda i društvo 

Doktorirala mikrobiologiju, a ne smije predavati učenicima

Gordana Pavoković, magistrica ekologije i doktorica mikrobiologije iz Rijeke, ne samo da ne može dobiti posao već pune tri godine ne može dobiti ni odgovor nadležnih institucija je li podobna za nastavnicu prirode i biologije u osnovnoj školi. Pavoković, koja je položila i pedagoške predmete na Učiteljskom fakultetu, već tri godine, prema pisanju 24sata, čeka odgovor Ministarstva smije li djeci predavati biologiju ili bar prirodu. Za društvo je očito prepametna.

Ni kune Josipoviću

Ministri SDP-a štedljivi kad daju iz svog džepa

Ivo Josipović, predsjednik RH, dobio je po 30.000 kuna osobnih donacija za kampanju od četvero ministara HNS-a. Ministri iz redova SDP-a uplatili su mu nula kuna. Ako već ne mogu srezati javne troškove, mogu bar privatne.

>>Josipović: Očekivao sam ovakvu prljavu kampanju

>>Josipović: Možda je preosjetljiva; Grabar Kitarović: Ne vrijeđam se tako lako

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
13:25 24.12.2014.

Pa najveći problem hrvatskog naroda i jeste što vladajući nemaju veze sa stvarnim životom. Oni, kako vidimo od njihova velikog vođe, žive svoju bajku i uživaju. I ostati će uživati svoje "plodove rada" i nakon silaska sa vlasti. Jer su se osigurali povećavši nedavno izdvajanja iz proračuna za političke stranke.

Avatar airbizz
airbizz
13:16 24.12.2014.

veće zlo od nefukcioniranja vlade je dezinformiranje i propaganda.

KP
karlo.petrik
12:36 24.12.2014.

Ti stvarno zivis u oblacima ispunjenim dimom od Narkotika.