radna obveza

Milanović o odluci Ustavnog suda: Možda ćemo polemizirati

Foto: Tomislav Krasnec
Milanović o odluci Ustavnog suda: Možda ćemo polemizirati
20.12.2013.
u 14:07
Bitno je da sustav funkcionira, da se ide u reformu, da građani dobiju solidnu uslugu i da se sustav racionalizira – kazao je premijer.
Pogledaj originalni članak

– Odluka Ustavnog suda takva je kakva je. Stajalište Vlade bilo je drukčije. Kad vidim tu odluku, možda ćemo polemizirati, a možda i nećemo – bila je prva reakcija premijera Zorana Milanovića na odluku kojom je Ustavni sud ukinuo Vladinu odredbu o uvođenju radne obveze liječnicima.

– To je u ovom trenutku manje bitno. Bitno je da sustav funkcionira, da se ide u reformu, da građani dobiju solidnu uslugu i da se sustav racionalizira. Dakle, da od istoga novca stvorimo kvalitetniju uslugu. To je moguće – dodao je premijer Milanović u razgovoru s novinarima po izlasku sa sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu.

Premijer i predsjednik SDP-a nije želio komentirati drugu odluku Ustavnog suda – o ukidanju članka zakona na temelju kojeg je SDP kažnjen globom od pet milijuna kuna.

– Ako je Ustavni sud ukinuo članak, onda se i pravne posljedice tog članka ukidaju. S obzirom na to da kao Vlada o tome nismo dali očitovanje Ustavnom sudu jer sam smatrao da smo u sukobu interesa s obzirom na to da je većina ministara iz SDP-a, onda ni sad to neću komentirati nego možda sutra na stranačkom skupu – rekao je Milanović.

>>Ustavni sud ukinuo radnu obvezu liječnicima!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
14:32 20.12.2013.

"pravniče"....pokaži javnosti svoj diplomski rad. danas je lako utvrditi da li je falsifikat i plagijat nekog tuđeg rada....a u tvoje regularno školovanje više nitko ne vjeruje ! ti si nepismen !

Avatar WHAZZUP
WHAZZUP
14:35 20.12.2013.

za polemiku su potrebni pametni ljudi...ima li milanović ikog pametnog što poznaje? on je naime diskvalificiran kao izrazito glupa osoba čudnovatih veleizdajničkih htjenja

TP
Tihomir Prdež
14:38 20.12.2013.

Možda ćemo, a možda i nećemo, bljac-truć-buć, "sustav funkcionira", bla bla bla, časna pionirska