PREDSJEDNIK O PRITVORENIM NAVIJAČIMA

Milanović: Zakon je u slučaju naših baraba u Grčkoj grubo prekršen, to je masovna retalijacija

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Metković: Predsjednik Milanović dao je izjavu za medije prije početka Maratona lađa
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL/PIXSELL
Dolazak uzvanika na 308. Sinjsku alku
22.08.2023.
u 17:45
Predsjednik Zoran Milanović je dodao i kako ''smo navikli na to ih tih dijelova Europe'', smatrajući kako se to treba javno reći
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović ovoga se utorka nalazi u Gorskom kotaru, gdje je u Lokvama sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu 30. obljetnice općine. Podsjetimo, Milanović je ove nedjelje bio i u Barbanu gdje je održana viteška manifestacija Trka na prstenac, a ovoga utorka iz općine Lokve dao je izjave za medije.  

- Nemamo rješenja za broj malih Hrvata, on će padati još neko vrijeme. Bitno je da zadržimo način života na koji smo navikli, to bi moglo biti upitno u godinama koje dolaze - komentirao je na početku pa se osvrnuo na pritvorene Boyse u Grčkoj.

- Rekao sam da Vladi nije jednostavno pa je Plenković tri dana nakon rekao skoro isto što i ja. Čekamo vidjeti za što ih se tereti. Habeas corpus (zabrana uhićenja bez konkretnih dokaza) je u slučaju naših baraba grubo prekršen, to nije vladavina prava nego masovna retalijacija prema jednoj etničkoj skupini. Ako BBB-ov način ponašanja pokušaju uklopiti u kazneno djelo koje proizlazi iz neke zločinačke organizacije, to nije istina. Ne zadržavaš sto ljudi u pritvoru radi organiziranja tučnjave, ako se o tome radi - dodao je.

POVEZANI ČLANCI:

Milanović je dodao i kako ''smo navikli na to ih tih dijelova Europe'', smatrajući kako se to treba javno reći.

- To je čista politika. Za prvih pet dana ja sam rekao: ''Ok, imaju pet dana, neka odvoje žito od kukolja. Nakon toga onima koji su krivi neka sude, ali ostale neka kazne''. Ovo je politička farsa u kojoj Vlada mora pokazati da je napravila sve, a ne može puno - kazao je Milanović, smatrajući kako je tragično što je navijač AEK-a poginuo, ali da se navijači ''nisu zaputili u Grčku kako bi usmrtili mladića''. 

Kazao je i kako grčko pravosuđe ''je za napadati jer nema vladavine prava''. - Ne možeš ljude držati u kampu, to je tema za EP. Gdje su naši europarlamentarci? Zašto ne drže presicu? Drago mi je da smo se Plenković i ja složili u bitnom, a to je da je ovo nedopustivo. Izvoli mu to reći u facu. To su naši ljudi, naši mangupi. Njihova je dužnost posjetiti navijače. Ja opet moram o tome galamiti, ali gdje je parlamentarna elita? - zapitao se, dodajući kako je moguće da se bave ''ugroženim mediteranskim vrstama''.

 >> VIDEO Plenković nakon sastanka s grčkim premijerom: "Neki postupci možda se prebace u Hrvatsku"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

CO
coky
18:43 22.08.2023.

Možda je i njemu mjesto s svojim uličarskim riječnikom, baš tamo s BBB...tko zna možda bi ih i pustili, kad bi svatili kakav im je predsjednik :(

CR
Croatos
19:06 22.08.2023.

Pametan ko njegovi biraci

Avatar istovari
istovari
20:26 22.08.2023.

Lupetaš kao i obično....