Problemi oko VSOA-e

Milanović od Plenkovića zatražio hitan sastanak već danas: 'Budući da se nas dvojica još uvijek nismo dogovorili...'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Milanović od Plenkovića zatražio hitan sastanak već danas: 'Budući da se nas dvojica još uvijek nismo dogovorili...'
06.07.2023.
u 11:32
Zbog problema oko imenovanja novog ravnatelja VSOA-e predsjednik od premijera traži hitan sastanak
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je danas javni poziv predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću kojim ga ponovno poziva na sastanak.

Pismo prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predsjedniče Vlade,

Kao što Vam je poznato, 10. srpnja 2023. godine istječe mandat ravnatelja u ostavci Vojne sigurnosno-obavještajne agencije generala Ivice Kindera. Budući da nas dvojica još uvijek nismo dogovorili i usuglasili kandidata za novog ravnatelja VSOA-e, pozivam Vas da se žurno sastanemo, razgovaramo i usuglasimo kandidata za ravnatelja VSOA-e, kao što je to propisano Ustavom i zakonom te u skladu s ustaljenom praksom kod svih dosadašnjih imenovanja čelnika sigurnosno-obavještajnih agencija.

Ujedno smatram kako se problemi kojima je ta agencija opterećena niz godina ne mogu riješiti samo imenovanjem novog ravnatelja VSOA-e. Tim više je potreban naš sastanak kako bismo – kao jedini Ustavom i zakonom za to ovlašteni – raspravili i usuglasili smjernice za sistemske promjene u funkcioniranju te agencije u budućnosti. S obzirom na važnost i žurnost teme, predlažem Vam sastanak već tijekom današnjeg dana", stoji u pismu.

Zoran Milanović prije dva dana sazvao je konferenciju za medije na kojoj je optužio Vladu da ga ucjenjuje te da ne želi o tako važnoj temi razgovarati s ministrom obrane koji je, kako je rekao, samo teklič.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

Avatar Idler
Idler
11:38 06.07.2023.

Kaj ne piše vu zakonu kak ga predlaže ministar obrane - sam pitam ?!

IF
I_Fotez
11:58 06.07.2023.

Pa mili Bože njemu toreba pomoć pod hitno

IV
ivica.vranjic
12:15 06.07.2023.

Testirali na prisustvo opojnih droga u organizmu.