LJUBLJANSKA BANKA

Milanović: S Memorandumom obje strane dobivaju

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Milanović: S Memorandumom obje strane dobivaju
07.03.2013.
u 11:58
Vjerujem da će Veljko Ostojić naći uvjerljiv odgovor na pitanja, rekao je Milanović
Pogledaj originalni članak

– Nakon godinu dana lutanja, rješenje se počelo nazirati nakon sastanka Erjavec - Pusić. Nakon toga Erjavec je izašao iz vlade, zamijenjen je novim pregovaračem, a nakon toga održan je telefonski razgovor između Janeza Janše i mene. U ponedjeljak ujutro u Mokricama ćemo potpisati Memorandum kojim obje strane dobivaju. Sve ovo nije trebalo, ali to je politička činjenica proizašla iz zahtjeva njihova parlamenta. Hrvatska zastaje s postupcima pred svojim sudovima i mi ćemo pregovarati u dobroj vjeri i, nadam se, pronaći rješenje. Napominjem, pregovaramo samo o prenesenoj štednji štediša Ljubljanske banke – rekao je premijer Milanović obrazlažući dogovor između Hrvatske i Slovenije vezan uz spor oko Ljubljanske banke.

Na pitanje novinara je li ovaj sporazum više na štetu Hrvatske, s obzirom da je Slovenija dobila ono što dugo traži, a to je da se rješenje traži u sklopu sukcesijskog pitanja, Milanović je rekao da nema štete i da je bio jasan kada je rekao da je riječ samo o zastoju postupaka vezanih uz štediše Ljubljanske banke pred hrvatskim sudovima, koji je vremenski ograničen.

– U pregovore ulazimo u dobroj vjeri i probat ćemo napraviti što možemo i vidjet ćemo dokle ćemo stići. Hrvatska ne može izigrati nešto što je potpisala, barem dok sam ja premijer to se neće dogoditi – rekao je Milanović. Premijera smo pitali stoji li i dalje uz ministra Veljka Ostojića.

– Rekao sam da će ministar Ostojić trebati dati odgovore na niz legitimnih pitanja. Iako je to prožvakana tema, važno je da se ona probavi. Svaka tema oko novca i interesa je važna, ja vjerujem da će ministar naći uvjerljivi odgovor na ta pitanja – rekao je Milanović. Dodao je da u vrijeme sklapanja koalicije protiv Ostojića nije bila pokrenuta nikakva istraga i da on u tom trenutku nije bio upitan ni za njega osobno ni za SDP.

– Ja zaista ne znam dovoljno o tom slučaju i ne mogu zato više o tome govoriti. Ipak ne vidim elemente kaznenog djela, a je li bilo utjecaja i pritisaka, to ne znam, nadam se da nije – rekao je Milanović.

>> Koji posao! Šogorica V. Ostojića na parceli zaradila 24,7 mil. kuna

Na pitanje ugrožavaju li postupci pokrenuti protiv ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i zamjenika ministra zdravlja Marijana Cesarika kredibilitet Vlade i njihovu poziciju u njoj, Milanović je rekao:

– U slučaju Veljka zasad su to optužbe da je počinjeno nešto zabranjeno, želim vjerovati da nije. Ovo drugo nije istraga, nego postupak koji treba utvrditi je li bilo sukoba interesa, oko dva NO-a ili tri, kakvo je to nečasno djelo? Idemo o sukobu interesa razgovarati ako postoji pretpostavka za nešto kažnjivo – rekao je Milanović.

>> Jakovina, Jagušt i Radman pod istragom zbog sukoba interesa

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MO
morituriite
12:28 07.03.2013.

Milanoviću, nakon samo godinu dana tebe i tvoje vlade i svega što još uvijek gledamo i doživljavamo od vas i kao šlaga na tortu "nisam ništa ni obećao", da mi sad kažeš da je dan izašla bih van provjeriti je li uistinu tako. Eto koliko ti vjerujem, lažljivče.

CI
cicibela
13:03 07.03.2013.

I mi, građani Hrvatske vjerujemo da će Milanović naći uvjerljiv odgovor na pitanje je li ovom sporazumu s LB, kumovao i lijepi kredit njegovom bratu Krešimiru od 3.2 milijuna eura. Ostojić se barem pokušao pravdati, ali Milanče ništa. U stilu, psi laju, karavan prolazi.

CA
campa
12:32 07.03.2013.

Neznam zašto ali ja sam Milanoviću prestao vjerovati.