VARAŽDIN

Milanović smijenio Lučića i cijelo vodstvo varaždinskog SDP-a

Foto: Izak Vrtarić / VLM
Milanović smijenio Lučića i cijelo vodstvo varaždinskog SDP-a
14.06.2010.
u 15:10
Odvajanje od HNS-a i približavanje Čehoku "stajalo ih glave". - Ne želimo se još očitovati, sazvat ćemo presicu, rekli su danas predsjednik varaždinskog SDP-a Nino Lučić i zamjenica Iris Lambrešćak
Pogledaj originalni članak

Raspušteno je vodstvo varaždinske organizacije SDP-a, i smijenjen predsjednik Nino Lučić, odlukom Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, donesenom u nedjelju.

To je učinjeno zbog djelovanja koje je u suprotnosti s političkim ciljevima SDP-a i odstupanja od programa stranke te zbog javne i bezrezervne podrške gradonačelniku Varaždina i napuštanja koalicijskog partnera u gradu (HNS), navelo je, doznali smo, Predsjedništvo SDP-a u prijedlogu Glavnom odboru.

- Ne želimo još ništa komentirati. Tema je kompleksna i sazvat ćemo konferenciju za novinare na kojoj ćemo obavijestiti Varaždince što se dogodilo - izjavili su danas Nino Lučić, inače, odvjetnik, i njegova zamjenica Iris Lambrešćak.

Doznali smo da je Glavni odbor predložio povjerenika za varaždinsku organizaciju SDP-a, iz Karlovca, koji će imenovati delegate, kako bi se održala izborna konvencija i izabrali novi članovi vodstva. Varaždinski esdepeovci imaju 15 dana za žalbu. No kako je Glavni odbor odluku donio glatko, a na čelu je Predsjedništva, predlagača, Zoran Milanović, vjerojatno neće uspjeti.

Inače, gradski je SDP, kao da se ništa ne događa unutar stranke, danas javno podržao sindikate u prikupljanju potpisa za referendum.

- Radnici se iskorištavaju do krajnjih granica. Nije ovo politikanstvo i ostale bi se stranke trebale uključiti - rekao je Lučić.

Nevenka Poljak, županijska koordinatorica akcije svih sindikata, dodala je da je osobito velik odaziv mladih na potpisivanje, uključuju se i umirovljenici jer znaju da su sljedeći na redu.

- Vraćamo se u robovlasničko društvo - kaže.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.