job fair

Milanović studentima: Svakodnevno sam okružen karijeristima, ali vi ste jedini koji su mi simpatični

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Zoran Milanović održao govor nakon odlikovanja sindikalista
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Predsjednik Milanović prisustvovao je svečanosti povodom Dana općine Budinščina
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
27 godina od operacije Bljesak: Milanović i Plenković zajedno u Okučanima
11.05.2022.
u 12:18
Vaš fakultet je jedan od tri centra izvrsnosti i pameti bitne za hrvatsku budućnost, rekao je Milanović studentima FER-a
Pogledaj originalni članak

Petnaesti Job Fair, dvodnevna manifestacija kojoj je cilj povezati studente s potencijalnim poslodavcima, otvorena je u srijedu u Sportskoj dvorani Martinovka, okupila je više od 130 tvrtki, a u njenom sklopu održat će se 24 razgovora i 16 radionica.

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Gordan Gledec izjavio je da njegov fakultet godišnje završi manje od 2000 studenata, a taj se broj smanjuje, dok potrebe za njima stalno rastu i premašuju gotovo 500 posto mogućnosti fakulteta. Ipak, naglasio je Gledec, studentima za vrijeme studija na prvom mjestu trebaju biti fakultetske obaveze, pa tek potom rad.

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je Job fair i rekao okupljenim studentima da su oni "jedini karijeristi koji su mu simpatični", premda svakodnevno puno vremena provodi među karijeristima.

Istaknuo je važnost gradnje karijere jer "Hrvatska nema neke sirovine i sve što joj ostaje je život od rente, turizma. Vaš fakultet je jedan od tri centra izvrsnosti i pameti bitne za hrvatsku budućnost“. Poručio je da Hrvatska kao nacija i država mora prekinuti svoju ovisnost o europskim fondovima jer gubi oštricu ambicije ako se pomiri sa životom samo od rente i parazitiranja na europskim fondovima.

Pri tome, Hrvatska je loša u povlačenju tih sredstava, jer uspije povući samo nekoliko milijardi kuna više od iznosa koji uplati Europskoj uniji, kazao je. Trenutak kada Hrvatska izađe iz "omče europskih fondova" bit će trenutak u kojem je postala bogata država. Put do tog bogatstva vodite vi i još neki, nema vas puno, rekao je Milanović studentima.

Budite ambiciozni, budite željni uspjeha i ja se ne bojim za vaš posao. Bio bih sretan da vaš posao bude u Hrvatskoj jer Hrvatska bez znanja ove vrste nema puno aduta koji mogu biti dovoljno neovisni i zarađivati da nam ničija pomoć više ne treba, nego da ju mi dajemo drugima, kaže Milanović.

VIDEO Milanović: Orban nije opasnost za Hrvatsku, bori se za svoju državu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CR
CROLINDA
12:20 11.05.2022.

svakodnevno je okružen istima kao što je i on - diletant i karijerist