STIPE MESIĆ:

'Milanovićev neodlazak u Beograd ne koristi nikome, a veseli Šešelja'

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
'Milanovićev neodlazak u Beograd ne koristi nikome, a veseli Šešelja'
02.12.2014.
u 09:59
Šešeljeva politička snaga je marginalna, ali on zagovara novi rat, rekao je Mesić
Pogledaj originalni članak

Bivši predsjednik Stjepan Mesić uputio je kritiku premijeru Zoranu Milanoviću zbog otkazivanja puta u Beograd na multilateralni sastanak zbog slučaja Vojislav Šešelj.

- Mislim da propagandno-političko prepucavanje na liniji Zagreb - Beograd, javno, kroz medije, ili demonstrativnim otkazivanjem dolaska u Beograd na jedan važan multilateralni sastanak, ne koristi nikome, ali sasvim sigurno neizmjerno veseli upravo Šešelja - rekao je Mesić u intervjuu za srpski Danas.

Mesić je rekao da je rezolucija Europskog parlamenta o Šešelju u osnovi korektna, ali i da neće pomoći smirivanju stvari. Ustvrdio je da kritiku u prvome redu treba uputiti Haškome sudu zbog zavlačenja suđenja i privremenog puštanja Šešelja na slobodu, ali i da je vlast u Srbiji kriva jer je podcijenila negativni učinak njegovih aktivnosti, koje i tolerira, i ignorira.

- Šešeljeva politička snaga je marginalna, on u Beogradu jedva uspije sakupiti dvije do tri tisuće pristaša. Ali, on ih neometano okuplja, on neometano propovijeda mržnju i zagovara - budimo otvoreni i realni - novi rat - rekao je Mesić.

>> Milanović: Bilo bi dobro da službeni Beograd pokaže malo korektnosti

>> Haaško tužiteljstvo zatražilo da se Šešelja vrati u pritvor

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

Avatar servo_volan
servo_volan
10:46 02.12.2014.

Mesiću ti si izdajnik Hrvatskog naroda i zastupnik velikosrpstva u Hrvatskoj svo zlo poteklo je od tebe ti i Budimir Lončar koji se mora OPTUŽITI za nacionalnu izdaju a sud ga treba osudit doživotno kao i tebe koji si izdilao sve što se miglo.Mesiću sjeti se kako si prevario naivni Hrvatski narod sječa li se tko gos.MIŠKIĆA on je trebao pobjediti Mesića bio je drugi grug i kad je Stipica vidio da mu gori zovno je onog smečara smranadera a ovaj Brojače i nastaje pljačka Hrvata JACA upada u drugi krug i Mesić lažno pobjeđuje zamislite da je Miškić bio u 2 krugu svi HDZ-ovi birači bi podržali koga......!naravno ne Mesića već Miškića i tad bi se sudilo Mesiću tko nevjeruje neka pogleda sinoć MREŽU TV GOST VJEKOSLAV KRSNIK

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
10:11 02.12.2014.

Ratni zločinac Šešelj u toj priči nije ni bitan, bitna je reakcija vlasti u Srbiji koja nije osudila te javne nastupe mržnje i pozivanja na rat. Zbog toga je dobro da g. Milanović nije otišao u Beograd, i bilo bi dobro da tamo niti ne ide dok se vlasti u Srbiji javno ne odreknu i osude tu ideologiju.

MK
marcel.kocan
10:22 02.12.2014.

A kome bi koristio Milanovićev dolazak u Beograd, bio je tamo sto puta, a u Njemačkoj kad je bio, nikad