NIJE VIŠE POTPREDSJEDNIK MOSTA

Miletić: Ostavku sam dao jer držim da su u politici čast i obraz sve

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjave prije okruglog stola Voda naše nacionalno blago
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Okrugli stol Voda naše nacionalno blago
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Sabor raspravlja o izmjenama i dopuni Zakona o trgovini
16.03.2023.
u 11:50
Ja sam dopredsjednik stranke koja je na lokalnim izborima za gradsko vijeće imala 10%. Ja sam dobio gotovo 12% na lokalnim izborima. Ni s kim se nisam konzultirao i nikoga nisam pitao za savjet, sve što radim, radim po vlastitoj savjesti, kazao je Miletić
Pogledaj originalni članak

- U politiku sam ušao čistog obraza i s velikom odgovornošću prema svojim biračima. Moji Istrani i Riječani, stanovnici Kvarnera, izabrali su me u Hrvatski sabor da se borim za slobodu svakog građanina i za dostojanstvo svakoga čovjeka. To sam činio od prvog dana mog zastupništva i to ću činiti do posljednjega dana. Moji Riječani su mi dali povjerenje i na lokalnim izborima od gotovo 12%, a Most je imao više od 10% potpore Riječana. U gradskom vijeću radimo predano i snažno. Budući da osobno vjerujem u političku odgovornost, u važnost preuzimanja osobne odgovornosti ovime upoznajem javnost i moje Riječane da dajem neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta radi potpunog neuspjeha na izborima za mjesne odbore u Rijeci. Nastavljam ponizno raditi kao Mostovac u Hrvatskom saboru, na Kvarneru, u mojoj predivnoj Rijeci i tamo gdje me stranka želi, graditi ljepšu i pravedniju Hrvatsku. Ali ne mogu ja od građana tražiti visoke ljestvice moralnosti ako se sam tako ne ponašam - objavio je danas na svom Facebook profilu saborski zastupnik i dosadašnji potpredsjednik Mosta Marin Miletić još jednom na kraju istaknuvši kako je sve navedeno razlog zašto daje neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta.

A kako je danas u Saboru upravo on organizator okruglog stola pod nazivom "Kružno gospodarenje otpadom, problematika zbrinjavanja otpada u Varaždinu", na kojem deset relevantnih sugovornika i stručnjaka problematizira ovu temu, novinari su prije samog početka okruglog stola Miletića pitali može li dodatno objasniti zašto se odlučio na potez davanja ostavke na potpredsjedničko mjesto u stranci. 

- Ostavku sam dao jer držim da su u politici čast i obraz sve. Bez ikakve patetike, mislim da svatko treba snositi svoju političku odgovornost. Dakle, ja sam dopredsjednik stranke koja je na lokalnim izborima za gradsko vijeće imala 10%. Ja sam dobio gotovo 12% na lokalnim izborima. Ni s kim se nisam konzultirao i nikoga nisam pitao za savjet, sve što radim, radim po vlastitoj savjesti. A budući da je moja organizacija podbacila na mjesnim izborima zato sam podnio neopozivu ostavku. Ne bježim od problema i od izazova. Ne bježim od svega onoga što čeka moje Riječane. Štoviše, sad ću nastaviti raditi još snažnije i poniznije - kazao je Miletić.

Čelnik Mosta o izmjenama zakona, Milanoviću...

Petrov: Vlada sad nabrzinu hoće napraviti ono što je Most predlagao prije sedam godina

Vlada je u posljednjih godinu i pol dana na godišnjoj razini, zbog rasta cijena, kroz PDV uprihodila više od 30 milijardi kuna. Dakle, za to imaju novca. Postavlja se pitanje - zašto to na takav način ne rade. Zašto ljude čine financijski ovisnima o njima? Pa zar ne bi bilo ljudski, pravedno, pošteno i čestito da ljude učinimo financijski neovisnima, da oni imaju jednako pravo na život, rad, slobodu, na sve, jednako kao i predsjednik Vlade?! - pita se Petrov.

 

Naime, rezultati netom održanih izbora za mjesne odbore u Rijeci pokazuju da je HDZ osvojio najviše pojedinačnih vijećničkih mandata, njih oko 60. K tome, izlaznost na same izbore bila je tek oko 10%, što pokazuje posvemašnju nezainteresiranost birača prema mjesnim odborima. No, i unatoč tako maloj ukupnoj izlaznosti birača, HDZ se ipak pokazao kao stranka koja svoje birače može mobilizirati pa je onda HDZ, s osvojenih 60 mandata, pojedinačno odnio pobjedu i pokazao se kao najjača stranka u Rijeci.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

MK
MKinkognito60
12:51 16.03.2023.

Miletić je dobio ulaz u sabor od biračakoji inače ne izlaze na izbore i to zbog imidža prije sidikalnog i političkog rada čak i prije profesionalnog rada. Njegovi birači su brzo vidjeli kako to nije Miletić kakvog se sjećaju. Slčno jrb i sa Raspudićima, razlog njihovog izbora nije bila politika ili profesionalni rad nego porijeklo. Biraći su očekivali zivu političku korektnost, ne bezobraznu retoriku. Poznata politička stvarnost kaže kako negatvna odnosno kampanja protiv kao program rada obično napravi negativan učinak. Grmoja si je napravio medvjeđu uslugu svojim radom u aktualnom sazivu sabora pa može očekivati slijedeću adresu daleko od sabora. Oni koje je Grmoja pokušao diskreditirat koristit će njegove monologe kao reklamu. Toliko o Mostu i mostovcima, a ima i više.

DA
damascus
13:27 16.03.2023.

Mudrijaš , dao je ostavku na mjesto dopredsjednika Mosta, što ne nosi ništa u džep, a nije i na saborsku fotelju i plaću koja nosi 2.500 EUR-a mjesečno, I to zbog izbora u Rijeci za koje su mu "riječani dali povjerenje" a sada se vidi da su razočarani pa su mu uskratili na lokalnim izborima prije to "dano povjerenja". Jadnik beskrupulozni. I onda to još tumači kao čin poštenja.

MA
malopozitive
12:37 16.03.2023.

A bitne li funkcije XD