Milijunaš iz Biograda: Više nikad neću igrati

25.05.2009.
u 21:22
Pogledaj originalni članak

Biograđanin Mario Tolić u siječnju je na lotu osvojio više od devet milijuna kuna. Uplatio je tada samo 29 kuna za listić 7/39 te prekrižio osam brojeva i jedno slovo. Opsjedali su ga mnogi mediji ne bi li doznali što će novopečeni milijunaš s tom svotom novca učiniti, no Tolić se nije dao.

Htio je ostati nezamjetan, što mu i nije baš pošlo za rukom, pa je već prvog dana, otkako je saznao da je dobitnik, napustio svoj Biograd i otišao na odmor sa suprugom i djecom. Novinari nisu odustajali, a njegova obitelj čak je zatražila i pomoć policije.

Ostao sam isti
U životu Marija Tolića vjerojatno se promijenilo mnogo toga, no on sam kaže kako je ostao isti i da živi život kao i prije.

– Isti sam kao i prije, još uvijek radim na istome mjestu, u HT-u kao inženjer telekomunikacija i ništa mi se drastično u životu nije promijenilo. Skroman sam bio i ostao – kaže nam Mario Tolić, i dodaje da mu se promijenilo jedino to što više nije toliko u politici. Kaže da nije više vijećnik iz redova HDZ-a u biogradskom gradskom vijeću, nego je sada tek član mjesnog odbora Bošana u svom Biogradu.

Na naš upit je li kupio brod Grašo 23, što mu je kao čovjeku s mora oduvijek bila želja, kaže da je brod naručen i da ga očekuje.

Najviše iznenađuje to što Tolić ne planira više igrati loto. Štoviše, rekao nam je da mu to ne pada na pamet, a čak ni zbog činjenice što se sutra izvlači Super 7, najveći jack-pot u povijesti Hrvatske lutrije, koja poziva: Odigrajte za srijedu i za 3 kune osvojite jack-pot 19 milijuna kuna.

Podsjetimo, Mario Tolić tada nam je govorio da je presretan što je osvojio više od devet milijuna kuna, i trebalo mu je duže vremena da shvati da je postao milijunaš. Govorio je da je svjestan da mu je time riješena egzistencija, ali da ne pomišlja na velike promjene u životu.

Da je postao dobitnik lota 7 od 39, Mario Tolić saznao je u biogradskom kafiću I&M gdje je s prijateljima gledao TV.

“Didina” kombinacija
Kasnije je Večernjem listu izjavio da je dobitnu kombinaciju na lotu još prije desetak godina otkrio njegov pokojni djed.

– Igram na brojeve koje mi je prije deset godina otkrio dida, veliki šaljivčina, koji je tvrdio da se množenjem broja sedam dolazi do dobitka. I, najzad sam i dobio! – govorio nam je tada ushićeni Mario Tolić. I njegova braća Marko i Robert, podsjetimo, izjavljivali su da je Mario, inače najstariji brat, i prije znao dobivati u kladionici, na tomboli i sličnim igrama na sreću.

Pogledajte na vecernji.hr