svečano otvorenje

Ministar Fuchs u Bjelovaru otvorio novouređenu školsku zgradu

Foto: DAMIR ŠPEHAR/PIXSELL
Ministar Fuchs u Bjelovaru otvorio novouređenu školsku zgradu
27.09.2010.
u 14:05
Zahvaljujući uređenju 12 novih učionica, 549 učenika II. osnovne škole odsad će nastavu pohađati isključivo u prvoj smjeni.
Pogledaj originalni članak

BJELOVAR – Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i gradonačelnik Antun Korušec svečano su otvorili novouređenu školsku zgradu nekadašnje stare Winterove škole koja će ubuduće služiti za nastavne potrebe bjelovarske II. osnovne škole.

Danas je to područna škola Centar koju će odsad pohađati 259 učenika raspoređenih u 12 razrednih odjeljenja od prvog do petog razreda. Upravo ovaj novouređeni prostor površine od oko 1600 četvornih metara omogućuje II. osnovnoj školi da sa svih svojih 549 učenika prva u Bjelovaru prijeđe na toliko željenu jednosmjensku nastavu. Cjelokupno uređenje stajalo je 5,7 milijuna kuna, od čega je 3,7 milijuna snosio Grad Bjelovar, dok je preostala dva milijuna osiguralo resorno ministarstvo.

Otvarajući novu školsku zgradu ministar Fuchs je zahvalio Gradu i njegovim predstavnicima na dobroj suradnji i tom prilikom obećao da će Ministarstvo i ubuduće pomagati dobre projekte lokalne samouprave.

- Ovo je najbolji dokaz da je i u ovim kriznim vremenima itekako moguće realizirati kvalitetne i dobro osmišljene projekte – dodao je Fuchs napominjući da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja u posljednjih šest godina u podizanje standarda osnovnog školstva uložilo oko 4,1 milijardu kuna.

Zahvalivši na podršci, gradonačelnik Korušec izrazio je posebno zadovoljstvo što će učenici ubuduće nastavu pođati isključivo u prvoj smjeni te najavio da će Grad unatoč teškom vremenu i ubuduće ulagati u osnovno školstvo.

- Već iduće godine uvjete za rad u jednoj smjeni omogućit ćemo i učenicima I. osnovne škole – obećao je Korušec najavljujući da će u idućem proračunu biti osigurano neophodnih 1,8 milijuna kuna za uređenje šest učionica u potkrovlju I. osnovne škole.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.