AUSTRIJA

Ministar Kurz u Beču otvorio 'Business Meets Diplomacy'

Foto: Andreas Gebert/DPA/Pixsell
Ministar Kurz u Beču otvorio 'Business Meets Diplomacy'
11.05.2015.
u 14:26
S hrvatske strane skupu je bio nazočan Veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota
Pogledaj originalni članak

Business Meets Diplomacy“, naziv je novog načina povezivanja i umrežavanja austrijskih gospodarstvenika sa stranim veleposlanicima u Austriji, koje je u ime inicijatora, austrijskog Ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove, u ponedjeljak u Beču otvorio šef austrijske diplomacije Sebastian Kurz u nazočnosti 80 stranih veleposlanika. S hrvatske strane skupu je bio nazočan Veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota.

„Novi način trebao bi doprinijeti tome da se domaći gospodarski interesi, također snažnije zastupaju preko diplomatskih kanala“, istakao je Kurz, stoji u izvješću Ministarstva na čijem je čelu. Napomenuo je da je nova platforma na jednoj strani servis za austrijsko gospodarstvo, koja kroz dijalog s reprezentantima nudi potencijalna tržišta, a na drugoj je mogućnost da inozemni veleposlanici u Austriji, dobiju stručni uvid o austrijskim gospodarskim destinacijama.

U sklopu otvaranja nove platforme, Austriju kao privlačno međunarodno gospodarsko središte, predstavio je predsjednik Udruge austrijskih industrijalaca Georg Kapsch. U borbi za što bolje gospodarske rezultate, u sklopu reorganizacije austrijskog Ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove, najavljene za ljeto ove godine, predviđeno je i otvaranje vlastite „servisne sekcije“, koja bi trebala uključivati i novi „poduzetnički servis“, stoji u izvješću.  

>> Izložba 'Alpe Adria srce naive' i hlebinski umjetnici oduševili Bečane

>> Hrvatsko izaslanstvo odalo počast žrtvama Mauthausena

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Futuregzaktni
Futuregzaktni
15:56 11.05.2015.

Sta bi nasi ljudi kazali, kada bi vidjeli doticnog gospodina Sebastiana u slamnatom sesiru????