DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Ministarstvo branitelja oglasilo se o (su)financiranju koncerta Thompsona u Slunju

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Thompson
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
thompson
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Marko Perković Thompson
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Marko Perković Thompson
30.07.2017.
u 18:28
Budući da još zaprimamo zahtjeve za sufinanciranje te da je organizacija proslave još uvijek u tijeku, tek po završetku svih aktivnosti raspolagat ćemo podacima o konkretnim troškovima i bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost, stoji na kraju priopćenja.
Pogledaj originalni članak

Uz sudjelovanje u organizaciji i sufinanciranje središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Kninu, Ministarstvo hrvatskih branitelja ove godine, kao i niz godina unazad, podržava obilježavanje te važne obljetnice u drugim većim gradovima u Republici Hrvatskoj, izvijestilo je u nedjelju to ministarstvo.

U priopćenju za javnost u povodu učestalih medijskih napisa kako Ministarstvo hrvatskih branitelja (su)financira koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2017. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja navodi da zajedno s gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a temeljem zamolbi udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.

Jedan od gradova u kojima se ove godine organizira proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i VRO “Oluja” je i Grad Slunj, gdje će se 5. kolovoza održavati niz prigodnih programa i aktivnosti poput: hodnje putevima “Oluje”, polumaratona, izložbe vojne tehnike, izložbe radova učenika na temu “Oluja”, izložbenog korza OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata.

Organizacija tih cjelodnevnih aktivnosti iziskuje određenu tehničku infrastrukturu i ljudske resurse te određena financijska sredstva u kojima zajednički participiraju Grad, Županija i Ministarstvo. Troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini, podsjeća Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Budući da još zaprimamo zahtjeve za sufinanciranje te da je organizacija proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ još uvijek u tijeku, tek po završetku svih aktivnosti raspolagat ćemo podacima o konkretnim troškovima i bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost, stoji na kraju priopćenja. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 65

Avatar 3P Petrov-Pavliček-Pupovac
3P Petrov-Pavliček-Pupovac
19:16 30.07.2017.

Ak što bude falilo, uzmite od Šerbedžije i Stazića s Breona, oni tako i tako sami sebe gledaju.

Avatar Right_sector
Right_sector
18:58 30.07.2017.

Thompson nastupa besplatno, ali se moraju platiti režije. Ili Ljevičarčuge očekuju da Thompson plati i režije i prijevoz, i struju i vodu i da još besplatno nastupi. Bili onda ljevičarčuge bile zadovoljne?

SO
sohnahoakasaa
20:37 30.07.2017.

Koja je to Hrvatska javnost koju ovo sve zanima. Nije to Hrvatska javnost, to su antife, lijevo liberalne i srbočetničke udruge koje plaća ova vlast iz proračuna. Ja im nisam dala dozvolu - prevarili su me. Hrvatsku javnost zanima kako je pošteni dušebrižnik Branitelja i vojske Krstičević pomogao da otkantaju Thompsona iz Knina. Kaj se za to nije uvredil? Nije jer je sudionik 'situacije'. Najprije ste Marka namaili da izađe iz Čavoglava pa ga otjerali iz Knina. S njim ste se riješili 150 tis ljudi, Hrvata koji su slavili pobjedu baš na tom mjestu i Državu Hrvatsku. Vama to ne paše? Vi organizirate svoju i kako bi je 'legalizirali' opet spominjete Tuđmana. Kad to napravite uvijek se iza njega skrivate iako s njegovom mišlju, riječju i djelom nemate ništa zajedničko. A ministar Medved? Dokle će on sam izdržati među tim velikim hrvatobrižnicima koji su sve bliže svom cilju. Levo.liberalnom. Da centar? Koga ili čega, komu ili čemu....