Hotel Lipa

Ministarstvo branitelja započelo radove na prvom veteranskom centru

Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
Ministarstvo branitelja započelo radove na prvom veteranskom centru
07.11.2014.
u 15:50
Imajući na umu potrebe stanovnika s područja nedavno zahvaćenih poplavama, Ministarstvo branitelja će namještaj i opremu otkupljenu od Zdravstveno rekreacijskog centra Lipik d.d. u stečaju donirati Općini Gunja
Pogledaj originalni članak

Započela je adaptacija Hotela “Lipa” - prvog veteranskog centra u Republici Hrvatskoj, a radovi bi trebali biti završeni do konca 2014. godine, javlja Ministarstvo branitelja.

Ministarstvo branitelja je Hotel “Lipa” preuzelo od Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Prva faza adaptacije Hotela “Lipa” bit će gotova do 7. prosinca 2014. Godine.

Imajući na umu potrebe stanovnika s područja nedavno zahvaćenih poplavama, Ministarstvo branitelja će namještaj i opremu otkupljenu od Zdravstveno rekreacijskog centra Lipik d.d. u stečaju donirati Općini Gunja.

Ministarstvo je u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu izradilo i studiju “Koncept veteranskih centara” koja je identificirala potencijalne korisnike, vrste usluga koje bi se pružale u centrima te potencijalne lokacije unutar jedinica lokalne samouprave.

Pokretanje prvog ovakvog centra u Republici Hrvatskoj predstavlja potpuno ispunjenje točke 13 Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2011-2015, a koja se odnosi na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji.

>> Mi nemamo novca za bolnicu, a gradit ćemo veteranske centre

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

BJ
Bjelovar112
18:13 07.11.2014.

Zanima me koliko ce to kostati sve nas , koliko nas kosta oprost duga . Jednima uzmi da bi pokazao da nesto radi to je nas ministar ? Frede odlazi zbog nesposobnosti i obmane svih Hrvata .

Avatar stomih
stomih
19:46 07.11.2014.

Da branitelji postanu temelj društva, vjerovatno bi i Hrvatska ovom brzinom u radove popravka i obnove!

DO
dosaosam
18:00 07.11.2014.

Ajmo tu još nismo bili.