Inicijativa

Ministri za nova pravila – djeca u igraonicama moraju biti sigurna

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Ministri za nova pravila – djeca u igraonicama moraju biti sigurna
17.02.2011.
u 19:17
Nakon posljednjeg sastanka, četvrtog u nizu,Ministarstvo obrazovanja i sporta preuzelo je obvezu da izradi prijedloge izmjena i dopuna Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi.
Pogledaj originalni članak

Ministar obitelji i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić održao je riječ i na više međuresornih sastanaka okupio stručnjake raznih profila kako bi se ozbiljno poduhvatili problematike dječjih igraonica. Iskustvo je pokazalo da ih većina, iako u skladu s postojećom zakonskom regulativom, nije dovoljno sigurna za djecu niti su pod kvalitetnim nadzorom.

Od toga, pak, do nezgoda, nesreća, pa čak i tragedija, kakva se prije nekoliko mjeseci dogodila u jednoj splitskoj igraonici u kojoj je dječak s Korčule izgubio život, nije daleko.

Nakon posljednjeg sastanka, četvrtog u nizu, Ministarstvo obrazovanja i sporta preuzelo je obvezu da izradi prijedloge izmjena i dopuna Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi kako bi novi propisi podrobnije i kvalitetnije uredili pravila i uvjete za trgovačka društva i obrtnike koji drže dječje igraonice. Zakonskim izmjenama, kako je dogovoreno, osigurat će se i kvalitetniji nadzor njihova rada. O rokovima još nema riječi, ali problematika svakako zahtijeva brzinu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
-obrisani-
19:58 17.02.2011.

Tomo Pozadinac, mučki provokator....

MM
Mladen Miletić
23:59 17.02.2011.

Ministri za nova pravila – djeca u igraonicama moraju biti sigurna ! Žalosno primitivno da sada tek taj vrh vrhova dolazi na taj zaključak kada EU to ZATRAŽI:: Inače bih ja kao nitković rekao djeca moraju biti sigurna svuda u svakome domenu života !

CH
chemica
01:03 18.02.2011.

Tako je to u lijepoj njihovoj. Netko jednostavno MORA umrijeti kako bi se nešto promijenilo. Nažalost, moraju umirati naša djeca. Zar ne bi bilo puno jednostavnije da otegne papke...NETKO DRUGI? Kada već ne žele kao ljudi otići s vlasti već nas žele uništavati doslovno do zadnje sekunde svoje vladavine.