Miro Kovač (HDZ):

'Milanović je dokazao da nije samo politikant, već i kapitulant'

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
'Milanović je dokazao da nije samo politikant, već i kapitulant'
25.09.2015.
u 19:26
Blokirao je hrvatski izvoz o kojem ovise mnoga radna mjesta te nanio štetu gospodarstvu, smatra HDZ-ovac
Pogledaj originalni članak

Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač danas je komentirao odluku premijera Zorana Milanovića o deblokadi granice - čime je, tvrdi Kovač, pokazao ne samo da je politikant, već i kapitulant.

– Milanović, Ostojić i Kukuriku vlada su ponovno kapitulirali. A Milanović je pokazao ne samo da je politikant, već i kapitulant! Totalno nepripremljen dočekao je izbjegličku krizu! Da bi kompenzirao svoju nepripremljenost, krenuo je u sukobe sa susjedima - Slovenijom, Mađarskom i Srbijom. Blokirao je hrvatski izvoz o kojem ovise mnoga radna mjesta te nanio štetu gospodarstvu. Nakon pritisaka iz Bruxellesa, hrvatskih gospodarstvenika i Srbije donio je odluku o deblokadi granice. Nanio je golemu štetu ugledu ne samo svoje vlade i sebi, nego i hrvatskoj državi. Ovo nije prvi put da je Milanović kapitulirao jer kapitulirao je i 2013. kad je usvojio „Lex Perković“. Sukobio se, naime, i s hrvatskom javnošću i s Njemačkom – rekao je Kovač.

Smatra kako će agoniji uskoro doći kraj.

– Nasreću, danas je donesena odluka o raspuštanju Sabora. Ovoj agoniji, samovolji i proizvoljnom ponašanju Milanovića i njegove vlade doći će uskoro kraj. Nova će vlada - predvođena premijerom Tomislavom Karamarkom - voditi ozbiljnu državnu politiku, Hrvatsku preporoditi, spašavati radna mjesta i otvarati nova te donijeti konsenzus hrvatskom društvu. Ali i pomirbu sa susjedima – rekao je Kovač.

>> 'Ovo hinjenje i glumatanje velikog domoljublja nije dobro'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 99

BA
batak
19:33 25.09.2015.

Znoki je dokazao da ga boli briga za Hrvatskom i Hrvatskim gospodarstvom!

AN
ancica99
19:32 25.09.2015.

Kukurikavci su se i sami već pogubili u lažnim obećanjima, u lažima i spletkama...još malo i gotovo je s njima...i ne ponovilo se više nikada

SL
sly7
19:33 25.09.2015.

najgora vlada u povijesti, srećom su na kraju mandata i nikad se više neće vratiti na to mjesto