Miro Kovač:

'Milanoviću, budite ozbiljni i objasnite što je to Plan C'

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Miro Kovač
16.10.2015.
u 21:05
Hrvatskoj prijeti humanitarna katastrofa, tvrdi međunarodni tajnik HDZ-a.
Pogledaj originalni članak

Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač pozvao je premijer Zorana Milanovića da javnosti objasni što podrazumijeva "Plan C".

Vlada je danas najavila pokretanje "Plana C" nakon što je Mađarska objavila da će u ponoć zatvoriti "zelenu granicu" sa Hrvatskom. 

- Milanoviću, budite ozbiljni i nemojte se igrati s hrvatskom javnošću, objasnite što je to Plan C - pozvao je Kovač premijera te dodao da "Hrvatskoj prijeti humanitarna katastrofa".

"Kriza upravlja Vladom"

- Može se dogoditi da ćemo imati na desetke tisuća nesretnih ljudi odnosno izbjeglica o kojima Hrvatska sa svojim resursima neće moći skrbiti - kazao je Kovač i dodao da se obistinilo ono o čemu je HDZ govorio prije nekoliko tjedana, da "kriza upravlja Vladom, umjesto da vlada upravlja krizom" i naglasio da je to nedopustivo. 

- Nedopustivo je da je vanjska granica Hrvatske, a ujedno i vanjska granica EU, nezaštićena.  Izbjeglice ulaze u Hrvatsku nekontrolirano - kazao je Kovač.

Traži od Vlade Zorana Milanovića da "omogući građanima sigurnost i da skrbi o svojim ljudima" kada već "nije u stanju upravljati krizom".

>>Ostojić: Aktiviramo plan C. Izbjeglice će se transportirati prema granici sa Slovenijom

>>Mađarska u ponoć zatvara granicu s Hrvatskom!

>>Grabar-Kitarović: Treba potpuno kontrolirati hrvatsku 'zelenu granicu'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 87

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:11 16.10.2015.

Plan C je muljaj i laži još tih zadnjih mjesec dana na vlasti na svim poljima i daj penzićima i socijali 200kn da ih nečujem..

Avatar majmunranko
majmunranko
21:10 16.10.2015.

Milanović je promukao i ne može objasniti trenutno što je plan C, ali u njegovom ogromnom mozgu je sve isplanirano do najsitnijih detalja. I u Ostojićevom mozgu isto. Plan C je zapravo tajni katapult instaliran na Prevlaci koji će migrante ispucavati u Italiju. Tehničke karakteristike katapulta je izračunao Grčić.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:12 16.10.2015.

Miro objasnili bi oni kad bi znali o čemu uopće pričaju. u četiri sata tri puta su sami sebe demantirali i priznali da nemaju pojma o čemu pričaju. tu priča lud,luđi ,najluđi. ukratko brod koji tone pun luđaka bez kapetana.