'DOSAD NISMO BILI ZA TO'

Kovač nije rekao hoće li glasovati za ulazak Vučićeve stranke u EPP

Foto: Nova TV
Miro Kovač
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
miro kovač
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
miro kovač
06.09.2016.
u 20:28
Ne možemo o tome govoriti kad to nije na dnevnom redu, rekao je Kovač
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač večeras u Dnevniku Nove TV nije dao jasan odgovor na pitanje hoće li dići ruku za primanje Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku u studenom.

– Do sada se HDZ za to nije zalagao, HDZ za to nije bio, a čuli ste danas i predsjednika HDZ-a, gospodina Plenkovića što je o tome rekao – rekao je Kovač.

– Ne možemo o tome govoriti kad to nije na dnevnom redu. Rekao sam sad, do sada se HDZ za to  nije zalagao. HDZ do sada nije bio za to – rekao je na ponovljeno pitanje, a na pitanje koji je njegov stav odgovorio je: – Jesam vam jasno odgovorio, HDZ do sada nije bio za to.

– Najprije mora biti na dnevnom redu, a ja lijepo molim da isto tako poštujete što je do sada vrlo jasno rekao gospodin Plenković. Mi do sada nismo bili za to. A koliko ja znam, koliko sam upućen, to nije bilo na dnevnom redu skupštine EPP-a. Mi smo stranka koja je ozbiljna. Tako funkcioniramo u okviru hrvatske Vlade, kao najsnažnija komponentna. Mi smo jasno rekli, pregovori da, uz određene uvjete. I na ovaj način tražimo da to bude jedna stranka koja će poštovati i živjeti europske vrijednosti jer mi želimo sa susjedima razvijati odnose na bazi dobrosusjedstva i europskih vrijednosti – rekao je Kovač, koji je također poručio da je HDZ ozbiljna stranka, da nisu "kao gospodin Milanović koji je s gospođom Pusić prije nekoliko godina prihvatio da Srbija bez ikakvih uvjeta počne pregovarati o članstvu u EU.

Za presudu Čedi Čoloviću na tri godine u Srbiji rekao je da je sve skupa to jako smiješno.

– Mi smo o svemu tome čitali samo u medijima i nikakvu službenu obavijest kao hrvatska država i Ministarstvo vanjskih poslova o tome nemamo. Sve ovo me podsjeća na jugoslavenske propagandne filmove nakon Drugog svjetskog rata, ali loše kvalitete. I to je jedan film koji se nameće hrvatskoj javnosti, a mi ga uopće ne želimo gledati. To je jedan proizvod, taj film, koji se nama nameće, ali hrvatsku javnost, čini mi se, to previše ne zanima – rekao je Kovač.

Rekao je da ne zna što kolege u Srbiji s time žele postići.

– Ako žele nastaviti s nekakvom agresijom diplomatskom na Hrvatsku, to je osuđeno na propast. Mi smo više puta rekli, mi smo jedna stabilna zemlja koja želi surađivati sa susjedima pa tako i sa Srbijom. Srbija ima sada šansu s Hrvatskom surađivati u europskom duhu, u duhu dobrosusjedstva, prihvatiti se posla. Ima puno toga obaviti na planu reformi u okviru pregovora s EU. Puno toga izvršiti. Neka Srbija počne s izvršavanjem svojih obveza u pregovorima s EU, a neka snima manje filmova ove vrste, to je onaj stari tip filmova iz bivše Jugoslavije, propagandnih filmova – rekao je Kovač.

>> Tomašić o primanju SNS-a u Europsku pučku stranku: 'Da je HDZ bio protiv, do toga ne bi došlo'

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

BU
Bubalamala
09:37 07.09.2016.

Pa dobro, ne može sad pred izbore reći istinu, čekajte par dana i vidjeti čete uživo, kako to izgleda u dobrosusjedskim odnosima, bit će slatko, sve će ići glatko !

ME
Meter
09:41 07.09.2016.

Školski primjer izmotavanja i muljanja

RI
rikavac
23:55 06.09.2016.

vi ste rekli zajedno sa nasom kraljicom balkana da necete popustit u poglavlju 23 pa ste popustili. Tako ce te i sad popustit odnosno glasat ce te da udju to se zna tako rade domoljubi huskaju narod o domoljublju i na kraju oni popuste sve. Naj gore od toga je sto vas niko nista i ne pita jer ste nebitni u toj Evropskoj puckoj stranci.