Izbori AHZ Beč

Miroslav Piplica ponovno predsjednik, Mirna Jukić tajnica

Foto: Snježana Herek/VLM
Miroslav Piplica ponovno predsjednik, Mirna Jukić tajnica
15.06.2013.
u 09:39
Piplica je na čelu AHZ-a od 2006. godine, a prošle godine izabran je predstavnika u Savjet Vlade RH za odnose s Hrvatima izvan Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Na izbornoj sjednici Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport (AHZ) u Beču Miroslav Piplica, ponovno je izabran za predsjednika s dvogodišnjim mandatom..
Piplica je na čelu AHZ-a od 2006. godine, a prošle su ga godine suvremeni hrvatski doseljenici u Austriji izabrali za svog predstavnika u Savjet Vlade RH za odnose s Hrvatima izvan Hrvatske.

Za dopredsjednike AHZ-a su izabrani Mladen Zorić, Mijo Bijukić, Luka Kobas i Slavko Nemec, a za glavnu tajnicu Mirna Jukić, legendarna hrvatska plivačica koja je branila boje Austrije. Rizničari su Jadranka Vincek i Niko Frančesević, zamjenica tajnice je Marina Bavčević a u Nadzorni odbor je ušao Marijan Kalapatić.

- Velika mi je čast ponovno biti predsjednikom ove najveće hrvatske udruge u Austriji i zasigurno širom svijeta - rekao je Piplica, zahvalivši 80-tak članova AHZ-a s pravom glasa na ukazanom mu povjerenju. Istakao je kako Zajednica broji oko 5.000 aktivnih članova koji redovno plaćaju članarinu te da ju čine 20-tak udruga i dvije Sportske lige: Hrvatska nogometna i kuglačka.

- Zajednica brine ne samo o promociji hrvatske kulture i športa u Austriji nego daje podršku hrvatskim junacima koji leže po Haaškom i drugim zatvorima - rekao je predsjednik AHZ-a u podnijetom izvješću o dosadašnjim aktivnostima.

Miroslav Piplica je rođen 1966. godine u Zmijavcima kraj Imotskog. Priznati je sportski profesionalac. Profesionalni prvak Europe i svijeta u kick boxingu u nekoliko priznatih i jakih svjetskih verzija (WKA, WFCA, EBF, ISKA) postao je 1998. godine. Titulu svjetskog prvaka branio je do 2008. godine.

>>Piplica će predstavljati austrijske Hrvate u Savjetu Vlade RH

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.