Zubićvila

"Mislili smo da sanjamo, našoj Emi u inkubatoru je izrastao – zubić”

Foto: Presnimio Izak Vrtarić/VLM
"Mislili smo da sanjamo, našoj Emi u inkubatoru je izrastao – zubić”
22.04.2010.
u 19:13
Roditelji Maja i Miro Ernoić iz Vuglovca primaju brojne pozive rodbine i prijatelja koji se raspituju o djevojčici
Pogledaj originalni članak

Vuglovec, naselje pokraj Ivanca, ovih je dana dobio pravu atrakciju – na svijet je stigla Ema, beba sa zubom!

Ponosni roditelji nisu očekivali da će se o njihovoj bebici ekspresno pročuti glas diljem Hrvatske, kao o pravom malom medicinskom čudu.

– Našoj je Emi u inkubatoru izrastao zub. Prvo smo mislili da sanjamo, ali nije bilo dvojbe, bio je to pravi zub, bijeli – opisala nam je događaj majka Maja Ernoić.

Suprug Miro bio je na poslu. Bračni se par nedavno uselio u kuću, nedaleko od rodne kuće Josipa Kraša, a o maloj Emi već bruji cijelo susjedstvo. Neki je čak zovu Zubićvila.

No zubića više nema. Uklonio ga je dr. stom. Damir Roki iz Varaždina.

– Čula sam za bebe kojima odmah izraste zub. Ali tko bi očekivao da će baš naša Ema biti ta. Prvo sam bila šokirana. Sretna sam što je operacija prošla u najboljem redu. Trebalo je to riješiti, da Emi slučajno ne ispadne zub i uguši se – kaže Maja Ernoić, koja je primila brojne pozive rodbine i prijatelja, koji su se raspitivali kako je beba.

Dr. stom. Damir Roki: Bio je pomičan i trebalo ga je izvaditi kako ga ne bi udahnula

Rutinska je bila operacija uklanjanja Emina zuba, sve je prošlo u najboljem redu. Roditelji napominju da njihova hrabra bebica nije ni zaplakala. Bila su joj tada samo tri tjedna.

– Ema je rođena u 32. tjednu trudnoće. Zvali su me s neonatologije da beba ima nešto u ustima. Rekao sam da sumnjam, mislio sam da nešto imitira zub. No stvarno je bio zubić – kaže dr. Roki.

Takvo se što događa kod beba koje su normalno donesene te se to zove natalni zub, ali prvi put čuje da je zub izrastao bebi u inkubatoru.

– To je kuriozitet. Nisam doživio takvo što. Emi sam izvadio zubić u inkubatoru. Bio je pomičan i zato ga je trebalo izvaditi, da ga ne bi slučajno udahnula. Kod normalno rođenih beba zubi su čvrsti i ne treba ih vaditi – ispričao nam je dr. Roki.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DA
davorac
21:58 22.04.2010.

koji je to sistem otvaranje usta bebi...kao da prasetu broje zube ružno

KU
kukuriku
23:18 22.04.2010.

kod nas u rodilistu, se rodilo dite koje je imalo -visé ocíju nego zubi....

TU
Tuga
19:39 22.04.2010.

Kako predivno malecno biće!