Prijevara preko društvene mreže

Mislio da pomaže rođakinji, pa je ostao bez nekoliko tisuća kuna

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Mislio da pomaže rođakinji, pa je ostao bez nekoliko tisuća kuna
24.01.2022.
u 11:16
Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac
Pogledaj originalni članak

Misleći da pomaže rođakinji, 46-godišnjak je ostao bez nekoliko tisuća kuna. Prošle subote je preko društvene mreže zaprimio poruku od osobe za koju je, prema profilu na društvenoj mreži, mislio da se radi o rođakinji. Tražila je novčanu pomoć za kupnju uređaja, za što su joj, kako je napisala u poruci, potrebni paysafecard e-bonovi. 

U želji da joj pomogne, kupio je bonove u vrijednosti nekoliko tisuća kuna, a potom joj je putem društvene mreže dostavio fotografije e-bonova kako bi potvrdila uplatu. No, nakon toga je njezin profil na društvenoj mreži - izbrisan. Kontaktirao je "pravu" rođakinju koja mu je potvrdila da se radi o lažnom profilu, pa je prijevaru prijavio policiji.

- Savjetujemo građanima da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. 

Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 - savjetuju u PU međimurskoj.  

>> VIDEO Masovno se kupuju: Nestašica kućnih testova, ljekarne ih prodaju i 150 na dan

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.