Upozorenje

Mještani Hlapičine morat će se priključiti na vodovod

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
Mještani Hlapičine morat će se priključiti na vodovod
09.03.2011.
u 14:00
Gradonačelnik Murskog Središća upozorio ih je da će grad 1. kolovoza morati zatvoriti lokalni vodovod
Pogledaj originalni članak

Zbog Zakona o vodama i gradske odluke o priključenju na vodovod Mursko Središće morat će zatvoriti 1. kolovoza lokalni vodovod u Hlapičini. Ako se vlasnik građevine ili druge nekretnine do tada ne priključi na izgrađeni vodovod, na prijedlog Međimurskih voda, gradski upravni odjel za graditeljstvo donijet će rješenje u upravnom postupku o obvezi priključenja na teret vlasnika – upozorio je Josip Dobranić, gradonačelnik Murskog Središća, mještane Hlapičine.

Spominje se i prisilna naplata za one koji ne budu htjeli platiti. Predviđene su, kaže, i kazne, i to 2000 kuna za građane, 5000 za obrtnike i 10.000 za pravne osobe, ako ne priključe zgrade u roku. "Nova građevina mora se priključiti odmah, a sadašnja u roku od osam mjeseci od 1. siječnja", piše u gradskoj odluci.

Oni koji žele oslobođenje od plaćanja priključka, moraju se javiti Vijeću Mjesnog odbora, koje će zahtjev proslijediti gradonačelniku. Inače, od 200 građevina u Hlapičini na "pravi" vodovod, koji je dovršen lani, priključeno je 35.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.